reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master CM 690 III - nástupce oblíbených skříní

30.7.2013, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master CM 690 III - nástupce oblíbených skříní
Již před více než třemi lety přišla společnost Cooler Master na trh se skříněmi CM 690 II a CM 690 II Advanced (recenze), které se pak dočkaly několika kosmetických úprav. Nyní již přichází na řadu kompletně nová verze pojmenovaná CM 690...
Již před více než třemi lety přišla společnost Cooler Master na trh se skříněmi CM 690 II a CM 690 II Advanced (recenze), které se pak dočkaly několika kosmetických úprav. Nyní již přichází na řadu kompletně nová verze pojmenovaná CM 690 III a má se stát ideálně novým úspěšným představitelem skříní Middle Tower střední třídy od této firmy.





Její celkový vzhled má rozhodně blízko k předchozí verzi a zvláště design předního panelu je v podstatě totožný. Přepracován byl ale celý předek skříně, čili především šachty a také jsme se dočkali velkého předního ventilátoru s průměrem 200 mm.





Co se týče oné šachty, pak tu máme tři pozice pro 5,25" zařízení (dříve byly čtyři) a pak ve spodní části dle specifikací sedm 3,5" pozic a deset 2,5" pozic pro SSD. Počet menších pozic by seděl, protože tu máme čtyři menší a tři větší, do nichž by se mohly vejit vždy dvě SSD, ovšem HDD do těch menších nacpeme již těžko. Jak si ale můžete všimnout z fotografie, levá část střední šachty půjde posunout o kus doleva, díky čemuž se zvětší a i samotné plastové šuplíky vypadají na to, že jsou roztahovací. A krom toho všeho tu máme ještě jednu 2,5" pozici na zadní straně traye základní desky.





Maximální délka karet může být díky modulární šachtě až 423 mm a pro procesorové chladiče tu máme na výšku 171 mm prostoru, takže v těchto případech v podstatě nejsme omezeni. Chlazení skříně zajistí kromě 200mm předního a 120mm zadního ventilátoru také vodní chlazení, pokud se tedy pro ně rozhodnete, přičemž využít budeme moci až dva 240mm radiátory (nahoře a vepředu). Celkem může tato skříň nést až 9 ventilátorů z čehož tři mohou být velké 200 mm. Nezapomnělo se pak ani na prachové filtry.

Rozměry této skříně jsou 230 x 507 x 502 mm a hmotnost 8,7 kg, což ukazuje na použití 0,8mm plechu, tedy dle odhadu.

Cooler Master CM 690 III přijde na trh někdy v srpnu, přičemž cena nebyla uvedena. Bližší specifikace jsou na webu výrobce:

Zdroj: TZ Cooler Master
reklama