reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master uvádí vysoce efektivní zdroje V Series

22.9.2015, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master uvádí vysoce efektivní zdroje V Series
Cooler Master si připravil celou novou sérii počítačových zdrojů V Series. Vybrat si budeme moci z celkem šesti verzí, které jsou ocejchovány certifikací 80 Plus Gold a Platinum. Můžeme tedy očekávat vysokou účinnost.
Cooler Master V Series se budou hodit pro středně výkonná PC i hi-endové sestavy, neboť přichází v šesti modelech: V550, V650, V750, V850, V1000 a V1200. Jejich označení pak odpovídá i celkový výkon. Tato série využívá ventilátory Silencio FP pro chlazení, dále jistý "3D circuit design" a také modulární kabeláž s plochými kabely.





3D circuit design omezuje využívání kabelů uvnitř zdroje, díky čemuž se má dosáhnout méně zarušeného výstupu na jednotlivých větvích a také o něco vyšší efektivity. Tím se má také zlepšovat chlazení a prodlužovat životnost, neboť drobné kolísání elektrického proudu dle Cooler Masteru škodí kondenzátorům a jiným komponentám zdroje. Mimochodem, zde jsou využity japonské kondenzátory schopné pracovat při teplotě až 105 °C.





Ventilátory Silencio FP mohou u těchto zdrojů pracovat jen na třetinové otáčky, a to i při stoprocentním zatížení zdroje. Lepší možnosti pro správu kabeláže pak nabídnou ploché kabely modulárního systému, který je úplný. Na konektorech tak jsou naprosto všechny kabely.





Většina zdrojů má certifikaci 80 Plus Gold a pětiletou záruku a pak je tu model V1200 Platinum s vyšší účinností a sedmiletou zárukou. Celá série již je k dispozici na evropských trzích od 17. září. Jejich doporučené ceny včetně daně jsou následující:





Zdroj: TZ Cooler Master


reklama