reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooltek UMX2: netradiční Middle-Tower

31.1.2014, Jan Vítek, aktualita
Cooltek UMX2: netradiční Middle-Tower
Společnost Cooltek si připravil netradiční a do jisté míry originální počítačovou skříň typu Middle-Tower, která nám nabídne neotřelý a elegantní design. Použít ji můžeme k sestavení výkonného počítače s deskou ATX.
Nová skříň Cooltek UMX2 je originální, ale může nám připomenout i jiné produkty, jako třeba BitFenix Prodigy nebo i staré Apple Power Mac. Její design je celkem jednoduchý , tedy alespoň navenek. Využívá kombinaci oceli a hliníku, přičemž hliník je evidentně využitý pro výrobu vnějšího pláště včetně velké spodní nohy, která neslouží pouze jako prostý podstavec, jak uvidíme z vnitřního uspořádání skříně.





Cooltek se rozhodl pro minimalistický design, který vepředu narušuje jen sestava předních I/O konektorů ve složení dvou USB 3.0, dvou USB 2.0 a také audio konektorů, nad nimiž je nenápadný vypínač. Nahoře je pak nenápadná štěrbina pro případnou slotovou optickou mechaniku a v horním panelu můžeme vidět průduchy nad ventilátorem.





Celkové rozměry skříně jsou 445 x 200 x 421 mm (V x Š x H), přičemž hmotnost je 7,1 kg. Uvnitř máme prostor pro tři 3,5" disky a dvě 2,5" SSD, to tedy vedle zmíněné tenké optické mechaniky. Co se týče chlazení, pak ve spodní pozici jsou již nainstalovány dva 120mm ventilátory, takže je jasné, proč je tolik důležitý volný prostor mezi skříní a její nohou. Nahoře je pak nainstalován třetí 120mm ventilátor a další dva 80mm si můžeme umístit dozadu.




U této skříně tak bude vzduch nasáván zespoda a proudit by měl směrem vzhůru, ovšem tak mu budou stát v cestě karty, především tedy grafická karta. Na druhou stranu právě ty dnes potřebují nejlepší podmínky pro své chlazení, a ty díky dvěma spodním ventilátorům ve skříni UMX2 dostanou. Za zmínku také stojí, že jejich maximální délka je 280 mm.

Skříň jinak podporuje základní desky formátů ATX, Micro ATX a Mini-ITX a jak je patrné, pozice zdroje byla odsunuta do přední části. Cena byla stanovena na 170 euro.

Zdroj: techPowerUp
reklama