reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair a široká nabídka pamětí DDR4 Vengeance a Dominator

15.8.2014, Jan Vítek, aktualita
Corsair a široká nabídka pamětí DDR4 Vengeance a Dominator
Společnost Corsair oficiálně uvedla na trh své nové paměti typu DDR4, které patří do řad Vengeance LPX a Dominator Platinum. V nabídce je řada různých produktů, které dosahují taktu až 3000 MHz.
Corsair Vengeance LPX a Dominator Platinum se tedy zařazují do nabídky pamětí typu DDR4, které bude nutné pořídit pro procesory Haswell-E a základní desky s čipovou sadou Intel X99. Jedná se také o jejich první nasazení na desktopových sestavách a my můžeme očekávat, že se DDR4 postupně rozšíří i mezi levnější platformy, i když takové AMD s nimi ještě v příštím roce nepočítá, a to z důvodu pořizovací ceny.





Corsair uvádí, že své nové paměti již testoval na různých základních deskách od firem ASUS, ASRock, EVGA, Gigabyte a MSI, kde byly vyzkoušeny i nové paměťové profily XMP 2.0 pro snadné nastavení různých taktovacích frekvencí. Firma si je tedy jistá spolehlivostí svých nových modulů a poskytuje na ně doživotní záruku.

Paměti Vengeance LPX jsou určeny pro přetaktování, takže od nich můžeme očekávat ty nejlepší výkony. Vyrobeny jsou z osmivrstvého PCB a ve výbavě mají nízké hliníkové chladiče, které budou k dispozici v černé, červené, bílé a modré barvě.





Moduly Dominator Platinum se spoléhají na chladiče DHX a volitelné světelné trubice pro efekt. Tyto paměti jsou také kompatibilní se systémem Corsair Link, takže dokáží udávat svou provozní teplotu. Dle tiskové zprávy by ale hlavní specifikace obou typů pamětí měly být stejné.

Jde tedy o unbuffered DDR4 SDRAM ve 288pinových modulech DIMM. Dostupné kapacity budou 8 GB (2x 4 GB), 16 GB (4x 4 GB), 32 GB (4x 8 GB) a 64 GB (8x 8 GB) a taktovací frekvence 2666 MHz, 2800 MHz a 3000 MHz. Podpora profilů XMP 2.0 také platí pro všechny modely.

Corsair uvádí, že Vengeance LPX Series a Dominator Platinum budou na trhu k dispozici od konce tohoto měsíce, kdy tedy mají dle nejnovějších informací dorazit také procesory Haswell-E.

Zdroj: TZ Corsair
reklama