reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair a světově první klávesnice s tlačítky Cherry RGB

4.12.2013, Jan Vítek, aktualita
Corsair a světově první klávesnice s tlačítky Cherry RGB
Společnost Corsair se pochlubila, že ve spolupráci s Cherry přinese na trh první klávesnice, které budou vybaveny tlačítky Cherry MX RGB. Jedná se pochopitelně o podsvícení, které nám umožní si namíchat libovolnou barvu díky třem SMD LED.
Na podsvícení tlačítek Cherry MX je zajímavé také to, že každé je vybaveno vlastními diodami, čili teoreticky je možné, aby se mohlo ovládat podsvícení každé jednotlivé klávesy. To už ale pochopitelně závisí na konkrétním produktu, zda to umožní, nebo ne. Z dosavadních zkušeností s mechanickými a podsvícenými klávesnicemi mohu ale říci, že něco takového zůstává spíše nevyužitou možností. Nicméně otázkou je, jak přesně bude řešeno podsvícení u Cherry MX RGB, neboť výrobce k němu přistupuje trošku jinak.





Musíme si také počkat na to, až budou představeny konkrétní produkty. Ty chce Corsair ukázat brzy, přesněji hned na začátku příštího roku na CES 2014 v Las Vegas. V této době tedy o nich není známo nic, tak se zaměřme na samotná tlačítka Cherry MX RGB.





Ty tedy ponesou tři SMD LED na rozdíl od předchozích typů, jež jsou vybaveny jednou 3mm LED, jak vidíte nahoře na obrázku tlačítka Cherry MX Brown (klávesnice Logitech G710+). Takto umístěná LED má tu nevýhodu, že podsvítí jen horní část klávesy s hlavním popiskem, kdežto spodní část zůstane ve stínu. Cherry nám sděluje, že tento problém vyřešilo, a to s využitím průsvitných schránek tlačítek. Co se týče umístění samotných SMD LED, pak zpráva mluví o tom, že jsou přímo na plošném spoji, což umožní levnou a automatizovanou výrobu.




nové průsvitné tlačítko Cherry MX RGB


Pak je ale pravděpodobné, že tlačítka Cherry MX RGB už nebudou mít každé vlastní LED, čili nebude možné, abychom rozsvítili či zhasli každé zvlášť. Ale to se ukáže později. Další informace mluví o Cherry MX Board 3.0, čili desce jako základu pro nové klávesnice, jež plně podporuje N-key rollover, díky němuž se nebudeme muset starat o ghosting.

Prozatím pak výrobce plánuje produkci tlačítek Cherry MX RGB s charakteristikami klasických tlačítek Blue, Brown, Red a Black, čili dvou s výraznější hmatovou odezvou a dvou s lineárním stiskem.

Zdroj. TZ Cherry
reklama