reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair uvedl nové paměťové sady DDR4 s kapacitou 128 GB

16.5.2015, Libor Pánek, aktualita
Corsair uvedl nové paměťové sady DDR4 s kapacitou 128 GB
Před několika dny se Kingston chlubil nejrychlejší paměťovou sadou s kapacitou 128 GB a ostatní výrobci na sebe nenechali dlouho čekat. Dalším je Corsair, který uvádí na trh hned tři výkonné paměťové sady.
Díky dostupnosti paměťových modulů DDR4 představují jednotliví výrobci své paměťové sady s vysokou kapacitou. Teprve před několika dny se firma Kingston pochlubila nejrychlejší paměťovou sadou. Dnes si představíme jiné prvenství, a to první „unbuffered“ nebo také „unregistered“ paměťovou sadu o kapacitě 128 GB od společnosti Corsair. „Unbuffered“ DIMM nebo zkráceně UDIMM prakticky znamená, že v paměťovém modulu není umístěn buffer, který snižuje elektrické zatížení základní desky, optimalizuje průchozí signály a řídí práci s velkou pamětí. Mimo jiné má za důsledek také zpomalení přístupu do paměti. U pamětí bez bufferu tak systém přistupuje přímo do paměti bez zpoždění, což se projeví na rychlosti a to se právě u DDR4 pamětí očekává, navíc jsou tyto moduly levnější.




Vengeance LPX


Firma Corsair uvedla na trh hned tři paměťové sady, jednu v produktové linii Vengeance LPX a dvě pod označením Dominator Platinum. První uvedená sada, Vengeance LPX, se skládá z osmi 16GB DIMM, které jsou taktovány na 2400 MHz s časováním 14-16-16-31. Paměťové moduly jsou vybaveny hliníkovými chladiči a jsou připraveny i na přetaktování. Dostupné jsou také v několika barevných provedeních, aby bylo možné je barevně sladit se základní deskou.




Dominator Platinum


Pod názvem Dominator Platinum nalezneme hned dva paměťové sety s kapacitou 128 GB, jeden má parametry shodné se sadou Vengeance LPX a druhý je taktován na 2666 MHz s časováním 15-17-17-35.

Všechny sety pracují s napětím 1,2 V a podporují profily Intel XMP, což znamená, že je jednoduché moduly rozběhnout se správným taktováním a časováním.

Zdroj: Tom´s Hardware
reklama