reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair představil židle T1 RACE pro pohodlné hraní

18.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Corsair představil židle T1 RACE pro pohodlné hraní
Mezi herní příslušenství se už před lety postupně vkradly také židle, v jejichž případě výrobci slibují vysokou výdrž, ergonomii a samozřejmě také lepší herní výkony. Nyní přichází nová řada T1 RACE od Corsairu, ale je vůbec něco takového potřeba?
Corsair T1 RACE Gaming Chair přijde na 300 liber, čili více než 9000 Kč a v podstatě jde o kancelářskou židli s poněkud výraznějším designem, což ještě u některých dostupných verzí zdůrazňují barvy. Jak je vidět z okolních fotografií, k dispozici bude celá černá a pak s modrými, žlutými, bílými nebo červenými detaily.





Corsair mluví o tom, že se při výrobě T1 RACE inspiroval závodním světem, což je vidět ze samotného tvaru opěradel připomínajících sedadla závodních vozů. Základ židlí je kovový, ale navenek je patrné především masivní polstrování využívající tuhou pěnovku a umělou PU kůži, pak tu je základna s pěti kolečky a také dvě stavitelná opěradla pro ruce. Ta je možné zvyšovat a snižovat, natáčet doleva a doprava, posunovat dopředu a dozadu a také dokonce naklápět, takže Corsair mluví o 4D nastavení.





Co se týče ergonomie, Corsair T1 RACE má umožnit nastavení opěradla v krční a bederní části. Stavitelné je pochopitelně i celé opěradlo a pak je možné nastavit výšku sedadla nebo i jeho naklopení.





Specifikce mluví o minimální a maximální výšce sedadla 32 a 42 cm, výška opěrek pro ruce nad sedadlem je 28 až 38 cm, opěradlo má na výšku 95 cm a u ramen je široké 56 cm. My se ale také můžeme podívat na to, co si o potřebě speciálních židlí myslí návštěvníci serveru techPowerUp.





Téměř dvě třetiny má za to, že bohatě postačí kvalitní kancelářská židle, necelá pětina uznává, že herní židle nabízí lepší ergonomii, 11 procent si vystačí s normální dřevěnou židlí nebo gaučem a zanedbatelné procento říká, že hraje jen mobilní hry, takže se jej dlouhé sezení u počítače netýká.

Je bezesporu pravda, že stejné ergonomické možnosti, jaké má i T1 RACE, nabízí i normální kancelářské židle, a existence herních židlí lze tak jen těžko obhájit. Jenomže to samé můžeme říci i o řadě jiných herních periferií a komponent, které jsou nezřídka herní jen kvůli svému designu. A přesně to je i případ herních židlí.

Zdroj: Hexus.net
reklama