reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair uvádí Carbide 600Q a 600C ve stylu BTX

9.12.2015, Jan Vítek, aktualita
Corsair uvádí Carbide 600Q a 600C ve stylu BTX
Ne přes levou, ale pravou bočnici budeme přistupovat k základní desce a jejím komponentám v nových skříních Carbide 600Q a 600C od společnosti Corsair. Podobné jsou tedy dnes již zaniklému formátu BTX, který nám firmy tu a tam připomenou.
Corsair Carbide 600Q a Carbide 600C jsou skříně pro základní desky ATX, takže jde o Middle Towery, které byly v podstatě jen otočeny dnem vzhůru. Karty tak budou nad procesorem a zcela nahoře bude mít své místo napájecí zdroj. Jde o stejné skříně jen s tím rozdílem, že Carbide 600Q má plnou bočnici vyloženou hluk tlumícím materiálem a Carbide 600C má ve své pravé bočnici velké plexisklo. V podstatě jde tedy jen o plexisklo připojené ke dvěma plastovým profilům s panty.





Corsair tedy mluví o "invertovaném ATX designu" a skutečně nejde o nic jiného. Máme tu tak i příslušnou pozici pro ventilátory nebo radiátor ve dně skříně, přičemž z fotografií je zřejmé, že dle Corsairu by tyto ventilátory měly vzduch vyfukovat ven, stejně jako zadní ventilátor, a nasávat jej mají přední ventilátory. Čili ani systém chlazení se oproti klasickým ATX skříním nezměnil. V základním balení nám tyto skříně nabídnou dva přední a jeden zadní 140mm ventilátor AF140L. Ty budeme moci regulovat pomocí třístupňového ovladače, čili půjde asi o klasické přepínání mezi 12, 7 a 5 V.





Model 600Q má krom odhlučněné pravé bočnice také stejně upravenou levou bočnici a pak také přední a vrchní panel. Vepředu mají obě skříně dvířka, díky nimž mají čisté linie a minimalistický vzhled. Pod dvířky, přičemž jde jen o malá v horní části, se nachází dvě 5,25" externí pozice. Uvnitř pak jsou další dvě 3,5" pozice a tři další 2,5", přičemž ty jsou stejně jako pozice zdroje umístěny za plastovým krytem. I díky němu může být interiér skříně zbaven většiny viditelných kabelů, k čemuž poslouží také obvyklé kryté otvory v trayi základní desky a různé úchyty.





Corsair zde myslel také na příznivce vodního chlazení, jimž připravil dvě pozice pro velké radiátory, a to až 280mm vepředu a 360mm vespod. Další pak můžeme namontovat i dozadu namísto 140mm ventilátoru. Nechybí zde také prachové filtry, a to v přední a spodní části, takže dole můžeme ventilátory otočit, aby nasávaly vzduch do skříně, pouze není vhodné zapomínat na častější čištění jejich filtru.

Corsair Carbide 600Q a 600C budou k dispozici od tohoto měsíce, a to za jednotnou cenu 150 USD bez daně.

Zdroj: TZ Corsair
reklama