reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair uvádí: myš Katar a první klávesnici s Cherry MX Silent

27.10.2015, Jan Vítek, aktualita
Corsair uvádí: myš Katar a první klávesnici s Cherry MX Silent
Společnost Corsair vysílá na trh dvě nové herní periferie, a to jednak myš Katar a vedle toho klávesnici Strafe RGB, která jako první model využívá tlačítka Cherry MX Silent. Má být tedy velice tichá a navíc podsvícená RGB diodami.
Nejdříve se podíváme na myš Corsair Katar, která má být velice lehká a plně programovatelná. K ní patří také nová MM300 Gaming Mouse Pad, čili podložka. Samotná myš váží přesně 85 gramů a díky svému tvaru a celkovému provedení se bude hodit pravákům i levákům. Vedle toho je vybavena optickým senzorem s rozlišením 8000 dpi a samozřejmostí je pohotová dotazovací frekvence 1000 Hz na rozhraní USB.





Myš Corsair Katar je určena spíše pro akčnější hry, neboť je vybavena čtyřmi programovatelnými tlačítky, které by pro MMORGP a podobné hry nemusely stačit. Podložka MM300 je určena přímo pro ni a slibuje vysokou odolnost svého textilního povrchu a celkovou tloušťku 3 mm. Přichází také ve třech velikostech, a to 256 x 210 mm, 360 x 300 mm a mamutí 930 x 300 mm za ceny 13,50 eur, 18 eur a 27 eur s daní a k dispozici bude od listopadu. Katar pak přijde na 40 eur s okamžitou dostupností.





Corsair Strafe RGB Silent je tedy dle tiskové zprávy vůbec první klávesnice na trhu s tlačítky Cherry MX Silent, jež mají být "o 30 % tišší než klasická mechanická tlačítka". O to se mají zasloužit mimo jiné gumové kroužky, které utlumí dopad klávesy, ovšem pak tu má být i mechanismus tlumící hluk klávesy, jež se navrací do původní pozice. Každá klávesa má pak svou RGB diodu a díky speciálnímu kontroleru si budeme moci nastavit různé světelné efekty, jaké známy už z jiných klávesnic včetně duhových přechodů. Vedle toho ale budeme moci sami každé klávese přiřadit různý odstín.

Klávesnice je také vybavena jedním průchozím USB konektorem pro zapojení myši, flash disku nebo jiného zařízení. Corsair také zmiňuje programování maker, odpojitelnou podložku pod zápěstí, 100% anti-ghosting, čili NKRO, a dodává také k vybraným klávesám alternativní čepičky (viz klávesy ASWD na fotografii). Vedle tlačítek Cherry MX Silent bude k dispozici také verze s Cherry MX Blue, která bude vhodná především pro psaní.

Strafe RGB Silent je k dispozici okamžitě za 160 eur s daní.
 
Zdroj: TZ Corsair


reklama