reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair uvádí zbrusu nová SSD Neutron XT

18.11.2014, Jan Vítek, aktualita
Corsair uvádí zbrusu nová SSD Neutron XT
Společnost Corsair uvádí na trh novou řadu SSD s označením Neutron XT. Jedná se o klasické 2,5" modely s rozhraním SSD, které využívají nové paměti Toshiba a také čtyřjádrový kontroler Phison.
Corsair Neutron XT jsou tedy SSD běžného formátu s výškou 7 mm, které kombinují 19nm paměti Toshiba A19 MLC NAND Flash a čtyřjádrový kontroler Phison PS3110 s osmikanálovým rozhraním. Použitý kontroler přináší také nějaké novinky, jako je SmartFlush. Ta má minimalizovat riziko ztráty dat při poruše napájení tím, že data zůstávají ve vyrovnávací paměti po co nejkratší dobu. Pro zajištění integrity dat pak poslouží SmartECC, jež zajišťuje ochranu integrity dat také při zapojení SSD do pole RAID. Mezi další schopnosti patří 256bitové AES šifrování s TCG Opal 2.0.





Corsair přináší na trh své Neutron XT ve třech modelech s kapacitami 240 GB, 480 GB a 960 GB. Nejnižší model s 240GB kapacitou dosahuje rychlosti čtení 564 MB/s a zápisu 547 MB/s, což jsou v podstatě už hraniční hodnoty, jakých můžeme na rozhraní SATA 6 Gbps reálně dosáhnout. Oba zbývající modely jsou na tom velmi podobně s 562MB/s čtením a 542MB/s zápisem, respektive 532MB/s u 960GB modelu.

Výrobce uvádí u všech třech stejný maximální objem dat, který můžeme v průběhu jejich životnosti zapsat, a to 124 TB. Nicméně 960GB model by měl mít tento objem logicky čtyřikrát vyšší než 240GB a dvakrát než 480GB model, neboť zapsaná data se mohou rozprostřít mezi více buněk. Od firmy OCZ Storage Solutions ale víme, že tyto údaje bývají jen orientační a slouží spíše k tomu, aby výrobci mohli SSD nějak zaškatulkovat.

Corsair také uvedl, že je k dispozici aktualizovaná aplikace SSSD Toolbox s novým uživatelským rozhraním. Umožní nám optimalizovat výkon našeho SSD, aktualizovat jeho firmware, nastavit overprovisioning (záložní paměť pro náhradu vadných buněk), klonovat disky, mazat jejich obsah nebo monitorovat údaje systému S.M.A.R.T.

Zdroj: techPowerUp
reklama