reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cosmos SE se dostal na trh

24.9.2013, Jan Vítek, aktualita
Cosmos SE se dostal na trh
Cooler Master Cosmos SE byl ohlášen již v létě, a tak je nyní již čas na to, aby se začal prodávat. Jde o pokračovatele úspěšné řady, jenž bude k dispozici ve dvou verzích lišících se svým bočním panelem, jak ukazuje následující fotografie....
Cooler Master Cosmos SE byl ohlášen již v létě, a tak je nyní již čas na to, aby se začal prodávat. Jde o pokračovatele úspěšné řady, jenž bude k dispozici ve dvou verzích lišících se svým bočním panelem, jak ukazuje následující fotografie. Design ale zůstane v podstatě stejný i s charakteristickými tyčovitými madly nahoře a nohama dole.





Cosmos SE tedy můžeme považovat ze mírně inovovanou verzi starších skříní, u níž Cooler Master klade důraz na SSD, radiátory vodního chlazení a možnost zapojení výkonných a dlouhých karet. Celkově tak tato skříň podporuje až 8 pevných disků či dokonce 18 SSD, až osm ventilátorů nebo 120 - 360mm radiátory, přičem najednou může být nainstalováno po jednom 120mm, 280mm a 360mm radiátoru. Tato skříň nám tedy nově umožňuje to, co stejně téměř nikdo nevyužije, ale taková už je doba.





Co se týče grafických karet, ty zde mohou být dlouhé až 395 mm a procesorové chladiče zase mohou mít na výšku až 175 mm. Pro vedení kabelů za trayem základní desky je tu vyhrazeno 34 mm prostoru na šířku, takže je zřejmé, že Cosmos SE bude značně široký. To potvrzují jeho specifikace a rozměry 263,8 x 569,4 x 524,4 mm (Š x V x H).





Hmotnost této skříně je 10,8 kg, vyrobena je z kombinace oceli, perforovaného plechu, plastu a gumy, podporuje desky ATX, Micro-ATX i Mini-ITX, tři 5,25" zařízení, sedm karet a standardní ATX zdroje.

Cena byla stanovena na 159 euro, což u nás činí kolem 4400 Kč, ale cena je i nižší.

Zdroj: TZ Cooler Master
reklama