reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Creative uvádí myš i klávesnici Sound BlasterX

16.1.2017, Jan Vítek, aktualita
Creative uvádí myš i klávesnici Sound BlasterX
Společnost Creative se nerozpakuje rozšířit rodinu zvukových zařízení Sound Blaster o nové periferie Sound BlasterX, které se zvukem nemají nic společného. Jde totiž o herní myš a mechanickou klávesnici.
Tak trošku nám to připomíná situaci, kdy společnost Arctic Cooling začala na trhu nabízet už ne jen chladiče, ale všechno možné včetně nabíječek a RC autíček. Také že se ale nakonec přejmenovala na Arctic. Co se týče firmy Creative, ta evidentně zkouší vymačkat ze značky Sound Blaster, co se jen dá, a to v oblasti počítačových periferií. Představuje tak zařízení Sound BlasterX Siege M04 a Vanguard K08, herní myš a klávesnici.





Sound BlasterX Siege M04 využívá IR LED senzor Pixar PMW3360 s citlivostí 12.000 dpi, schopností sledovat povrch při zdvihu do 2 mm, integrovanou paměť pro nastavení a samozřejmostí je zde dotazovací frekvence 1000 Hz, kterou už u herních myší očekáváme automaticky. Myš je vybavena sedmi tlačítky s možností programování a mezi ně patří také tlačítko Sniper, jež pravděpodobně zajistí dočasné snížení rozlišení pro jemnější zaměření. Výrobce si vybral spínače firmy Omron, i když jako obvykle pouze pro hlavní dvojici tlačítek. Myš je viditelně přizpůsobena pravákům a disponuje barevným LED podsvícením, což je Aurora Reactive s celkem 11 LED po obvodu a pod logem. Zákazníci se mohou také těšit na náhradní sadu teflonů.





Sound BlasterX Vanguard K08 je zase mechanická klávesnice, které také nechybí RGB LED podsvícení. Dle toho, co lze rozluštit z tiskové zprávy plné bombastických prohlášení a nesmyslů, by tato klávesnice měla využít jakási tlačítka PRES (Perceive-React-Execute Switch) vyvinutá ve spolupráci s firmou Omron. Ta slibují životnost 70 milionů stisků, mají odpor 45 gramů (úroveň Cherry MX Red) a celkový zdvih 3,5 mm, čili o 0,5 mm nižší než v případě Cherry MX. Tlačítka by také měla mít hmatovou odezvu, čili ne lineární průběh stisku.

Zpráva hovoří pouze o americké verzi se 109 klávesami a podporou 26KRO, čili zaznamenáním až 26 najednou stisknutých kláves, což je více než dost i s využitím prstů na nohou. Podsvícení Aurora Reactive by mělo být typu per-key, čili nastavitelné pro každou klávesu zvlášť a pak můžeme zmínit ještě průchozí USB port pro připojení další periferie, USB disku či jiného zařízení, nastavitelné nožky pro zdvih a odnímatelnou opěrku zápěstí.

Sound BlasterX Siege M04 a Vanguard K08 jsou již dostupné alespoň v obchodě firmy Creative za 80 a 180 eur.

Zdroj: TZ Sound BlasterX
reklama