reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Creative uvádí nový zvukový procesor Sound Core3D

19.7.2011, Jan Vítek, aktualita
Creative uvádí nový zvukový procesor Sound Core3D
Společnost Creative si připravila nový zvukový procesor Sound Core3D, který je jako vícejádrový čip určen pro zpracování zvuku v počítačích, což je varianta HD Audio a pak tu bude i verze určená pro spotřební elektroniku. OEM partneři firmy...
Společnost Creative si připravila nový zvukový procesor Sound Core3D, který je jako vícejádrový čip určen pro zpracování zvuku v počítačích, což je varianta HD Audio a pak tu bude i verze určená pro spotřební elektroniku. OEM partneři firmy Creative tak budou moci využít její procesor k integraci na základní desky, přičemž je slíben vysoký výkon i nízká spotřeba.



Sound Core3D je prvním čipem od Creative, který využívá více výkonných jednotek pro zpracování digitálního signálu a zároveň má kodek standardu HD Audio. Skládá se z jednotky Quartet DSP se čtyřmi nezávislými jádry, pak tu jsou 6kanálové 24bitové D/A převodníky (odstup signálu od šumu 102 dB), 4kanálové 24bitové A/D převodníky (odstup signálu od šumu 101 dB), integrovaný sluchátkový zesilovač, digitální rozhraní pro mikrofon, vstupy a výstupy S/PDIF a obecné vstupy a výstupy (GPIO). Vše je uzavřeno do 56pinového pouzdra QFP.

Také již proběhla certifikace pro dekódování standardu Dolby Digital a podporovány jsou technologie CrystalVoice a THX TruStudio Pro. CrystalVoice přitom nabídnou odstranění odezvy při komunikaci, potlačení okolních hluků, automatické nastavení hlasitosti (rovněž pro komunikaci), efekty FX pro úpravu hlasu a ekvalizér. THX TruStudio Pro je pak obvyklá sada nástrojů pro vylepšení zvuku, již vyvinuly firmy Creative a THX. Určena je pro využití při hraní her, poslechu hudby a sledování filmů.

Nakonec Creative zmiňuje 10pásmový grafický ekvalizér, nastavení úrovně basů, kalibrace reproduktorů, omezovač, ozvěna a posun výšky tónu.

Zdroj: TZ Creative
reklama