reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cryorig Taku: znovuobjevený desktop

29.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Cryorig Taku: znovuobjevený desktop
Cryorig loni na Computexu představil nové designy skříní, z nichž si zvláštní zájem návštěvníků vysloužila Taku. Tu můžeme označit za znovuobjevený klasický desktop, který neslouží jen pro uložení komponent, ale také jako stolek pod monitorem.
V tomto případě je použití slova stolek skutečně na místě, neboť Cryorig Taku má rozkročené dřevěné nohy, které jej vyvyšují nad stůl. Díky svému rozkročení má celá skříň nádech retra, ale jinak jde o moderní kus hardwaru pro počítače založené na základní desce ATX. Dle fotografií je subjektivně daleko elegantnější než staré klasické desktopy, které také sloužily jako vyvýšená plocha pro monitor.





Společnost Cryorig i díky prezentaci na Computexu snad zaujala dost přispěvatelů na to, aby na vývoj skříně zkusila získat prostřednictvím Kickstarteru 100.000 dolarů. Tím si ostatně bude i sondovat to, jaký bude o takový model zájem a zároveň získá odbytiště pro první vyrobené modely. Zájemce by mělo o vysoké kvalitě ujistit už jen to, že samotnou výrobu na sebe vezme společnost Lian Li, která je ve světě skříní spojována s tou nejvyšší kvalitou a má dost zkušeností s netradičními skříněmi. Zároveň jde v podstatě o záruku toho, že se podporovatelé skutečně dočkají svého kýženého kusu. Co se týče ceny, pak svůj kus si můžete předplatit za cenu od 250 dolarů s očekávaným dodáním už v srpnu.





Jde v podstatě o velký hliníkový šuplík na dřevěné konstrukci, kam se vejde vedle ITX desky také až 280mm dvouslotová grafická karta, až 48 mm vysoký procesorový chladič, dvě 2,5" zařízení, jedno 3,5", paměťové moduly o výšce od 52 mm, zdroj formátu SFX a jeden systémový 92mm ventilátor. Karta je pochopitelně napojena přes redukci od Lian Li a umístěna vodorovně.





Celkové rozměry skříně jsou 570 x 310 x 142 mm, hmotnost 5,3 kg a vepředu na boku najdeme dva USB 3.0 a dva 3,5mm audio konektory. Jako hlavní materiál se využil 2mm hliník s bílou, červenou nebo černou povrchovou úpravou (pískovaný). Uvnitř jsou také prvky pro správu kabeláže, aby ji bylo kudy vést a přímo na skříň můžeme umístit až 15 kg těžký monitor. Pod skříň se také navíc vejde i velká klávesnice s numerickou částí (maximálně 460 mm široká a 53 mm vysoká).

Uvidíme, zda Cryorig vybere potřebných 100.000 dolarů, ovšem vzhledem k brzkému dodání a spolupráci s Lian Li to vypadá, že skříň přijde na trh i v případě neúspěšného financování. V případě, že si lidé na Kickstarteru zamluví více než 1000 kusů, každý dostane také chladič C7 ITX pro CPU zdarma (v ceně 30 USD).

Zdroj: Kickstarter
reklama