reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Crytek má prý potíže, neplatí zaměstnancům a ti odcházejí

12.12.2016, Jan Vítek, aktualita
Crytek má prý potíže, neplatí zaměstnancům a ti odcházejí
Zaměstnanec společnosti Crytek si na Internetu anonymně postěžoval, že nedostal řádnou mzdu za posledních šest měsíců. Server KitGuru o tom napsal a pak se jim onen zaměstnanec sám ozval, aby lépe vysvětlil, co se má ve firmě dít.
Máme tak zatím jen informace z jedné strany, a to od očividně nespokojeného zaměstnance frankfurtské pobočky Cryteku, který si stěžoval především na finanční situaci ve firmě, kvůli níž zaměstnanci nedostávají řádně zaplaceno. KitGuru přesně ví, o jakého zaměstance jde a jaká je jeho pozice, ale přirozeně tyto informace nezveřejní.



Do června tohoto roku bylo vše z pohledu zaměstnanců v pořádku, ale ti ve Crytek Frankfurt poté zjistili, že jim peníze nepřicházejí včas. Na to vedení reagovalo ujištěním, že dá vše do pořádku a že má dost financí pro výplaty na alespoň rok a půl. Situace se však zhoršila a v září již byla mzda opožděna už o pět týdnů a na peníze za říjen a listopad se stále čeká. Není tak divu, že lidé z firmy začali odcházet, a to téměř každý den. Tím Crytek přichází o řadu talentovaných lidí, kteří si hledají práci jinde. Ostatní již měli svému vedení odeslat oficiální dopis, že pokud do konce příštího týdne nedostanou peníze za říjen až prosinec, přestanou pracovat. Na to již však přistoupili zaměstnanci budapešťského studia, kteří prý již ani nechodí do práce.

Co se ale děje, že Crytek nemá na mzdy? Za tím má stát fakt, že firma expandovala moc rychle, aniž by jí vzniklé pobočky generovaly potřebné tržby. Aktuálně má mít nějakých 700 zaměstnanců v šesti studiích, kteří v poslední době pracovali na Free to Play projektech (The Hunt, Arena of Fate) a zaměřili se na VR, což ale nepřináší žádné peníze. A právě ony dva zmíněné F2P projekty sice ještě nebyly oficiálně zrušeny, ale interně už jsou prý považovány za mrtvé.

Nyní chce Crytek odprodat svá studia v Sofii a Šanghaji, aby získal finanční prostředky a celé situaci nepomáhá, že Cevat Yerli (spoluzakladatel firmy) se již měsíce neukázal v práci. Prý se soustředí na jiné podniky a Crytek zanechal svému osudu bez obchodního plánu. Zbylí dva bratři sice chodí do práce, ale nekomunikují se zbytkem vedení.

Uvidíme, co na to řeknou samotní zástupci společnosti Crytek, kterých se již KitGuru zeptali na jejich část příběhu. Vypadá to však, že Crytek na tom opravdu není dobře.

Zdroj: KitGuru
reklama