reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cyberpunk 2077 1.2 má předlouhý seznam oprav a změn, přijde brzy

29.3.2021, Jan Vítek, aktualita
Cyberpunk 2077 1.2 má předlouhý seznam oprav a změn, přijde brzy
Studio CD Projekt Red i přes velké nepříjemnosti v důsledku hacku a úniku dat už zveřejnilo podrobné informace o nové záplatě Cyberpunku 2077 na verzi 1.2. Změn je opravdu mnoho a jejich stručný popis je velice dlouhý. 
Cyberpunk 2077 tak brzy dostane druhou velkou záplatu, kterou vývojáři dříve slíbili a právě ta by měla pro majitele starších konzolí znamenat, že si konečně budou moci tuto hru užít. Ovšem už ve verzi 1.1 byla tato hra přinejmenším na PS4 už prakticky v pořádku.
 
 
Nová záplata bude brzy k dispozici pro PC, konzole i Stadii, ovšem přesné datum se zatím nedozvíme a mezi změnami a novinkami máme také podporu ray tracingu na nových Radeonech, ovšem k tomu také zatím neexistují podrobnosti. Dozvíme se jen to, že potřebujeme nejnovější ovladače. 
 
Seznam je tak velice dlouhý a obsahuje podstatné změny jako RT na Radeonech, ale naopak i naprosté banality, jako je chyba v pravopisu na ceduli Leaving Night City. Mnoho oprav se týká různých questů v hlavní linii i těch podružných, dále tu jsou opravy týkající se otevřeného světa, filmových scén (práce s kamerami a podobně) a pak tu máme také grafiku, audio a animace včetně uživatelského rozhraní. 
 
Drtivá většina změn je spojena s konkrétním úkolem, postavou, předmětem či podobně, takže se může týkat třeba padání hry při oblečení Jackieho vesty, nebo toho, že se Johnny nemůže napojit na přístupový bod v questu Love Like Fire. 
 
Dále jde ale o stabilitu a výkon obecně, což čítá také optimalizaci využití paměti, různá vylepšení týkající se shaderů, stínů, fyziky, animací, spawnování postav, atd. Pokud jde o změny týkající se výhradně PC, pak jde vedle RT pro Radeony jednak o novinky v mapování klávesnice a její využití, achievementy v Epic Games Store a různé opravy. 
 
Patch 1.2 tak dle očekávání není o obsahu či o rozsáhlých změnách, které budou ihned znatelné na celkové hratelnosti. Ovšem změn a oprav je dohromady tolik, že by Cyberpunk 2077 nyní mohl být už výrazně odlišný, zvláště pro někoho, který jej hrál hned po vydání a nestihl ani první velký patch. 


reklama