reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

D-Link AC3200: domácí router pro náročné

15.5.2015, Jan Vítek, aktualita
D-Link AC3200: domácí router pro náročné
D-Link se pochlubil svým novým domácím Wi-Fi routerem AC3200, který je určen pro náročné uživatele a díky třem Wi-Fi vysílačům dosahuje propustnosti až 3,2 Gb/s vzduchem, k čemuž se přidává také gigabitový Ethernet.
D-Link AC3200 Ultra Wi-Fi router (DIR-890L) je tedy určen pro ty uživatele, kteří potřebují co nejrychlejší domácí Wi-Fi síť. D-Link jim slibuje kombinovaných 3200 Mbps, které vyjdou ze součtu dvakrát 1300 Mbps ve 5 GHz pásmu a 600 Mbps ve 2,4GHz pásmu. Vedle toho tu máme přepracované uživatelské rozhraní, které prý dá "uživatelům lepší kontrolu nad jejich sítí, než kdykoli předtím", ovšem blíže to výrobce nespecifikuje a uvádí jen, že můžeme provádět například nastavení rodičovské kontroly, blokovat nežádoucích zařízení, monitorovat internetové aktivity a vytvářet Wi-Fi hostitelské sítě. Firmware obsahuje také funkci SmartConnect, která má na starosti automatické zařazování zařízení do Wi-Fi pásem, aby byly co nejlépe využity. O efektivní využití rozhraní se také starají QoS mechanismy, jež bychom si měli být schopni v uživatelském rozhraní nastavit.





D-Link se zde také zaměřil na design a zvolil hranatý tvar ve tvaru stříšky s jasnou barvou, přičemž ze stran stoupá vzhůru celkem šestice antén. Vzadu se pak našlo místo na všechny porty či tlačítka a krom pěti RJ-45 gigabitového Ethernetu (jako obvykle čtyři LAN a jeden WAN) ti je ještě jeden USB 2.0 a jeden USB 3.0.





Samozřejmostí je u takovéhoto routeru beamforming, čili směrování signálu pro zajištění dalekého dosahu bezdrátové sítě nebo zabezpečení pomocí šifrování WPA/WPA2 a funkce Wi-Fi Protected Setup (WPS). Jako moderní router bude DIR-890L možné nastavovat také ze smartphonu pomocí upraveného uživatelského rozhraní a nebo také pomocí aplikace Quick Router Setup (QRS).

DIR-890L je od tohoto měsíce v prodeji v České republice i na Slovensku. Doporučená maloobchodní cena včetně DPH je 8 999 Kč nebo 321,90 euro.

Zdroj: TZ D-Link
reklama