reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

D-Link Music Everywhere: hudba z telefonu bezdrátově

10.12.2014, Jan Vítek, aktualita
D-Link Music Everywhere: hudba z telefonu bezdrátově
Společnost D-Link si připravila zajímavé zařízení DCH-M225, díky němuž můžeme snadným způsobem bezdrátově propojit třeba telefon jako zdroj hudby s téměř jakoukoliv reproduktorovou soustavou.
Wi-Fi audio extender D-Link DCH-M225 „Music Everywhere“ od společnost i D-Link tak využívá rozhraní Wi-Fi ke streamování hudby z telefonu do reproduktorů, jež samy o sobě žádným bezdrátovým rozhraním nedisponují. Postačí běžný 3,5mm stereo jack, který zapojíme přímo do audio extenderu, který už potřebuje jen volnou zásuvku.





Můžeme tedy streamovat hudbu přímo ze smartphonů a tabletů se systémem Android nebo iOS a také z počítačů nebo libovolných přehrávačů médií připojených k síti kompatibilních s DLNA nebo AirPlay. Samotný extender zvládne také streamovat hudbu třeba z YouTube či Spotify nebo z lokálního datového úložiště, tedy NAS serveru, apod. K extenderu se pochopitelně nemusíme připojovat přímo, ale i přes domácí Wi-Fi router, takže nepřijdeme o internetovou konektivitu. Oproti rozhraní Bluetooth je tu tedy především výhoda většího dosahu.





Zařízení navíc funguje i jako Wi-Fi repeater, takže slouží pro posílení dosahu bezdrátové sítě 802.11b/g/n a jeho maximální datová propustnost na Wi-Fi N je standardních 300 Mb/s. Nastavení provedeme jednoduše pomocí tlačítka WPS, či případně s využitím aplikace QRS Mobile od D-Link pro Apple iOS nebo Android. Pro přenos hudby je tak propustnost více než dostačující.

Wi-Fi audio extender DCH-M225 je od prosince 2014 dostupný za doporučenou cenu 1.399 Kč.
 
Zdroj: TZ D-Link


reklama