reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

D-Link ohlídá domácnosti před zloději i unikající vodou

5.1.2015, Jan Vítek, aktualita
D-Link ohlídá domácnosti před zloději i unikající vodou
V minulém roce jsme si mohli nespočetněkrát přečíst o tom, jak se na nás valí nová zařízení, která se budou zapojovat do tzv. Internetu věcí. D-Link si chystá jednu z prvních vln, kde budou figurovat i senzory schopné zachytit unikající vodu.
D-Link si tak chystá jednak dobře známá zařízení v podobě bezpečnostních IP kamer, které budou díky motorkům schopny i natáčet svůj objektiv, díky čemuž mohou hlídat daleko větší prostor. Vedle nich to ale budou také senzory detekující zvýšenou vlhkost či úniky vody nebo kamery speciálně určeny pro noční dohled nad malými dětmi. D-Link se tedy chystá být v oblasti chytrých domácností letos zvláště aktivní a jistě v tom nebude sám.


Představil již první hub DCH-G020 s cenou 80 USD, který bude propojovat zařízení s rozhraním Wi-Fi a Z-Wave společně s dalšími periferiemi. Tento hub se pak zapojí do hlavního domácího routeru, takže sám de facto poslouží jako specializovaný router vyhrazený pro různá domácí udělátka. Samozřejmostí je pak podpora portálu mydlink a stejnojmenné aplikace pro iOS a Android.






Vedle hubu bude k zakoupení za 40 USD senzor DCH-Z110 s rozhraním Z-Wave detekující otevřené/zavřené dveře (či něco jiného) a pohyb, na únik vody nás upozorní Wi-Fi senzor DCH-S160 za 60 USD a vedle toho také i siréna DCH-S220 za 50 USD. Všechny tyto produkty vstoupí na trh v příštím čtvrtletí.


Mezi tradiční produkty patří nová Wi-Fi IP kamera DCS-935L s rozlišením 720p, nočním viděním a také přiloženým pohybovým senzorem DCH-S150 a chytrou zásuvkou DSP-W110 (lze ji ovládat vzdáleně přes chytrý telefon) za celkovou cenu 190 US. Zachycený obraz budeme moci ukládat přímo docloudu nebo na síťové úložné zařízení. Stejný kit, ovšem vybavený motorizovanou kamerou DCS-5222L, bude k dispozici za 230 USD a samotnou kameru DCS-935L bez příslušenství si budeme moci zakoupit za 120 USD. Tyto produkty dorazí na trh ještě v tomto čtvrtletí.






Poslední novinkou je motorizovaná Wi-Fi kamera DCS-855L určená pro dohled nad malými dětmi. Ta také nabídne rozlišení až 720p, noční vidění až do pěti metrů, teplotní senzor, detekci pohybu, mikrofon a SD kartu, na níž můžeme uložit třeba ukolébavky a nechat je přehrát. Můžete tak v noci vyzkoušet, zda vašeho vyděšeného potomka neuklidní pohybovým senzorem aktivované přehrávání ukolébavky. Tato kamera využije speciální aplikaci mydlink Baby a zákazníci si budou moci vybrat mezi kamerou s HD rozlišením za 230 USD a VGA modelem za 140 USD. Dostupnost je naplánována na tento měsíc.

Zdroj: Engadget
reklama