reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Další finanční rekord Intelu: 14,8 miliard

28.4.2017, Jan Vítek, aktualita
Další finanční rekord Intelu: 14,8 miliard
Společnost Intel se s námi podělila o své finanční výsledky za první letošní čtvrtletí, které jsou opět rekordní. Tržby tak činí 14,8 miliard dolarů, což je ze všech dosavadních prvních čtvrtletí této firmy zdaleka nejvíce.
Jak Intel často rád připomíná, právě prochází procesem transformace ze společnosti orientované na PC na společnost, která se chce věnovat především serverům, propojeným zařízením včetně IoT, umělé inteligenci, zkrátka všemu, co má před sebou zářivou budoucnost plnou růstu. Ovšem právě Client Computing Group věnující se PC je a ještě dlouho bude nejvíce vydělávající divizí, které se vůbec nepřestává dařit. Právě naopak, ta se na výsledných rekordních 14,8 miliardách dolarů podílela 8 miliardami, což představuje růst o 6 procent. Nicméně největším skokanem se stala divize Non-Volatile Memory Solutions Group, které narostly tržby o 55 procent. Stále však jde "jen" o 866 milionů dolarů.





Intel si také může gratulovat při pohledu na to, jaké zisky dokázal z tržeb dostat. Jedná se totiž o čistý příjem 3 miliard dolarů, což je přesně o polovinu více než před rokem a to dělá 61 centů na akcii.

Brian Krzanich zmínil především to, že se na trh dostaly nové produkty řady Optane, čili SSD založená na pamětech 3D Xpoint. Vedle toho se má Intel dostávat do výhodné pozice, z níž chce v příštích letech vést trh s umělou inteligencí a autonomními systémy řízení aut. Pochvaloval si také zájem o produkty z oblasti HPC (High-Performace Computing), čili serverový hardware. Co se týče PC, Intel zaznamenal přibližně čtyřprocentní pokles v množství dodatných procesorů a čipsetů pro základní desky. Ovšem na druhou stranu vzrostla průměrná cena tohoto hardwaru, a to o sedm procent, což se mělo projevit především u notebooků.

PC divize je tak stále ve Intelu nejsilnější a jako druhá se umístila serverová Data Centre Group s tržbami 4,2 miliard, které si také vylepšila, a to meziročně o 6 procent. Internet of Things Group a Programmable Solutions Group zaznamenaly dvouciferný růst, takže je zřejmé, že Intel může být s těmito výsledky spokojen. Nyní si můžeme už počkat na to, až své výsledky zveřejní také společnost AMD, která tak činí vždy krátce po Intelu. Nadmíru zajímavé budou ale především ty další za aktuální kvartál, kdy se už plně projeví nástup procesorů Ryzen a budeme se moci podívat i na to, zda ten vůbec něco pozorovatelného provede s tržbami Intelu.

Zdroj: Hexus.net
reklama