reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Další incident s drony, zpěvák Enrique Iglesias při koncertu strčil ruce do vrtule

2.6.2015, Milan Šurkala, aktualita
Další incident s drony, zpěvák Enrique Iglesias při koncertu strčil ruce do vrtule
Otázky bezpečnosti dronů jsou dnes ožehavým tématem. Spekuluje se nad teroristickými hrozbami i o ohrožení běžných lidí nezodpovědnými piloty. Zpěvák Enrique Iglesias ale přišel na další hrozbu dronů, když se zranil sám svým přičiněním.
Drony jsou technologickým hitem dneška a díky své dostupnosti si je může dovolit široká veřejnost. Bohužel jsou i bezpečnostním rizikem. Na jednu stanu vznikají situace, kdy někdo doletí na trávník Bílého domu ve Washingtonu (což následně způsobilo zákaz letu dronů v celé oblasti s 25km poloměrem), objevují se záhadné drony nad velkými městy (např. nad Paříží), v Japonsku dopravil radioaktivní balíček premiérovi jako formu protestu proti jaderné politice.

Na druhou stranu jsou tu i kurióznější záležitosti jako kresba graffiti v New Yorku a zajímavá příhoda se stala na koncertě Eniqua Iglesiase v Tijuaně v Mexiku. Dron DJI Inspire 1, který natáčel publikum i zpěváka, se stal nebezpečnou zbraní, když jej zpěvák využil k "akčnějším" záběrům. Ke své smůle se mu podařilo strčil prsty do rotující vrtule, která mu ošklivě poranila dva prsty (patrně by nepomohly ani kryty vrtulí, které jsou u některých dronů instalovány). Dron rychle zahodil, nechal se ošetřit a pak ještě půl hodiny pokračoval v koncertu se zakrvácenými prsty i tričkem. Můžete se podívat i na video s incidentem a fotografie. Kdo ví, zda i tento incident nakonec nezpůsobí nějaký další zákaz nebo omezení pro lety dronů jako i některé předešlé. Nabízí se něco ve stylu minimální letové výšky tak, aby na něj člověk nemohl dosáhnout.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama