reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Das Keyboard má novou herní řadu Division Zero

27.1.2016, Jan Vítek, aktualita
Das Keyboard má novou herní řadu Division Zero
Klávesnice značky Das Keyboard si můžeme koupit i na našem trhu, a tak by se na něj měla dostat i nová herní řada Division Zero. Ta zatím čítá dvě periferie, a to mechanickou klávesnici X40 a pak myš M50. Jaké jsou?
Das Keyboard známe jako mechanické klávesnice bez popisků od Metadot Corporation, ovšem vedle nich se prodávají i s popisky. Nyní se pod touto značkou objevila řada Division Zero Pro Gaming, která se zaměřila na hráče, takže není překvapivé, že také obsahuje popisky. Je tedy zřejmé, že se tato značka už nezaměřuje jen na počítačové geeky a chce oslovit daleko větší skupinu potenciálních zákazníků. Ti však musí být ochotni připlatit si za mechanickou klávesnici, která nemůže svou cenou konkurovat běžným modelům s membránou. Ty ale zase nemohou mechanikám konkurovat svou kvalitou.





Řada Division Zero Pro Gaming má nabídnout "gaming gear for total domination", čili herní výbavu, s níž budeme zcela dominovat v herních soubojích, ale my se raději podívejme na fakta než na vzletné sliby. Máme tu jednak klávesnici X40 Gaming Keyboard, jež má využívat firemní tlačítka Alpha-Zulu, která jako by z oka vypadla klasickým Cherry MX. Redaktoři serveru Tom's Hardware si již jeden vzorek klávesnice X40 se žlutou verzí tlačítek vyzkoušeli a uvádí, že fungují v podstatě stejně jako Cherry MX Brown. Mají tedy lehký stisk s jemnou hmatovou odezvou, ovšem prý jsou znatelně tišší. Dle specifikací mají tato tlačítka pozlacené kontakty, vydrží až 60 milionů stisků, jejich plný zdvih je 4 mm, stisk se zaznamená už po 1,7 mm a odpor při stisku je 45 gramů. Olivově zbarvená tlačítka budou mít také 45gramový odpor a zcela lineární průběh stisku, tedy stejně jako Cherry MX Red.





Klávesnice X40 má klasické rozložení a je vybavena na pravé straně sloupcem pěticí programovatelných makro kláves. Dále tu jsou jako obvykle alternativní funkce pro klávesy F, možnost deaktivovat klávesu Windows, Full N-key rollover, červené podsvícení a také speciální výbava v podobě průchozího portu USB 2.0 a také konektory pro mikrofon a sluchátka. K dispozici bude s 2metrovým kabelem s pletenou izolací v US verzi se 104 základními klávesami a pak také v UK, NO a DE verzích se 105 klávesami. Cena byla stanovena na 149 USD.





M50 Gaming Mouse je myš vhodná pro praváky i leváky a je vybavena hydrofobním povrchem, měkkými bočními úchyty a 9+2 tlačítky, jejichž nastavení bude uloženo ve 128kB interní paměti v až šesti profilech. Devíti tlačítkům můžeme přiřadit makra a dvě ostatní na vrchu budou sloužit k přepínání rozlišení senzoru. Ten je laserový a jeho maximem je 6400 dpi. Rolovací kolečko je označeno jako 4D, čili by mělo být naklápěcí a hlavní tlačítka mají spínače Omron s životností 20 milionů stisků.

Základna myši je vyrobena z hliníku a osvícena červenými LED, které u kolečka také indikují nastavenou úroveň rozlišení dpi. I zde je kabel s pletenou izolací, a to 210centimetrový. Hmotnost myši je 175 gramů s rozměry 70 x 130 x 35 mm. Cena byla stanovena na 79 dolarů.

Zdroj: Das Keyboard
reklama