reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Deepcool TriStellar SW a Nehrite: skříně pro exhibicionisty

24.6.2015, Jan Vítek, aktualita
Deepcool TriStellar SW a Nehrite: skříně pro exhibicionisty
Společnost Deepcool si připravila nové skříně, které už na první pohled zaujmou svým tvarem a zpracováním. Jedná se o trojdílnou TriStellar SW, GamerStorm Nephrite ITX a pak zatím nepojmenovanou skříň typu kostka.
Všechny tyto skříně mají něco společné, a sice to, že dávají na odiv grafickou kartu, která je zvláště zdůrazněna v modelu GamerStorm Nephrite ITX. Nejdříve se ale podíváme na skříň TriStellar SW, která vychází ze základního modelu použitého už pro stavbu CyberPowerPC Trinity.





Deepcool TriStellar SW byla upravena tak, aby bylo v horní komoře dobře vidět na umístěnou grafickou kartu, takže tu máme tři kouřová plexiskla připevněná velkými šroubky. Pomocí šestiúhelníkového modulu je pak tato komora propojena se dvěma dalšími, které tvoří i nohy celé skříně. V jedné z nich je prostor pro základní desku formátu Mini ITX a její komponenty a v druhé zase pro napájecí zdroj, přičemž vejít by se sem měla i jedna štěrbinová mechanika, dva desktopové disky a tři 2,5" SSD.





Tato skříň, ač se tak možná zdá, ale není zrovna malá a lehká. Má rozměry 395 x 435 x 388 mm a hmotnost 16 kg, na níž se asi nejvíce podílí tlusté krycí panely. Komora pro grafickou kartu má mít pozici pro 90mm ventilátor a do komory pro desku se vejde 120mm ventilátor nebo stejně velký radiátor. Chladič procesoru může mít maximálně 85 mm na výšku a maximální délka grafické karty je 320 mm.





Dále tu máme dvě další skříně, z nichž první, GamerStorm Nephrite ITX, je vysoká věž s průhledným vrškem, v němž má své místo právě grafická karta. Veškeré ostatní komponenty jsou ukryty dole a jde opět o malou základní desku formátu Mini-ITX, jejíž procesor si v tomto případě nejspíše bude muset vystačit s vodním chladičem či případně opravdu nízkým vzduchovým chladičem. Podrobnosti o této skříni udávají rozměry 330 x 100 x 428 mm, předinstalovaný 500W zdroj SFX, maximální délku grafických karet 300 mm, jednu 3,5" pozici a dvě 2,5".





Druhá skříň s tvarem kostky zatím nedostala ani jméno. Její rozměry jsou 334 x 240 x 264 mm, uvnitř je místo také pro desku Mini ITX a dále pro dva pevné disky a dvě SSD. Prosklenou část kryjící grafickou kartu můžeme sejmout, stejně jako tu vedlejší, která už průhledná není. I v tomto případě je maximální délka grafické karty 300 mm.

Zdroj: Hexus.net
reklama