reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell si chystá ultratenký a designový 27" monitor

3.1.2017, Jan Vítek, aktualita
Dell si chystá ultratenký a designový 27" monitor
Dell chce na CES 2017 zaujmout mimo jiné také ultratenkým monitorem s 27palcovou úhlopříčkou. Jedná se o model S2718D, který přijde vhod především těm, jimž záleží především na designu. Ovšem ani na kvalitní obraz se zde nezapomíná.
Mluvit budeme přímo o modelu Dell 27 Ultrathin, jenž má mít jako 27" model nejtenčí profil ze všech monitorů na světě, alespoň dle svého výrobce. Dell toho částečně dosáhl i tak, že co šlo, umístil do samotné základny, kde se bude ukrývat především elektronika, jak je vidět z fotografie ukazující napojený kabel.





Zatím nejsou známy celkové specifikace tohoto monitoru, a tak si musíme ještě několik dní počkat, nežbudou zveřejněny. Z toho, co odhalil popis vystaveného monitoru ale víme, že má využívat jistou technologii InfinityEdge, která se netýká ničeho jiného než tenkých okrajů. Díky nim bude monitor celkově menší a také bude daleko lépe vypadat plocha vícemonitorové sestavy. Nicméně na to tento model tak úplně není dělaný. Spíše si jej můžeme představit jako vybavení moderních kanceláří a za povšimnutí stojí i to, že zde je i spodní okraj velice tenký. To ostatně může být i díky tomu, že ovladací prvky jsou také na základně.





Dále se dozvíme o nativním rozlišení QHD (2560 x 1440 pixelů) na panelu, který má podporovat HDR10, takže by nemuselo jít pouze o design, ale také o pěkné pokoukání na samotný obraz. Však tento monitor dokáže z 99 procent pokrýt barevný prostor sRGB.

Co se týče stojanu, je celkem zřejmé, že ten je zde nedílnou součástí celku, takže na VESA můžeme zapomenout. Dell alle nabízí kloub, který nám umožní monitor natáčet i naklápět. Mezi rozhraní v základně pak bude patřit také USB typu C, ale není jasné, zda to bude součástí hubu, nebo poslouží k přivedení obrazového signálu. V případě Dell ComfrotView je ale jasné, že jde o soubor technologií pro ochranu zraku, čili známé flicker-free a low blue light. Překvapivě se ale objevilo přesné datum dostupnosti a cena, i když pouze pro USA. Tam přijde Dell 27 Ultrathin (S2718D) na trh 23. března za 699 USD.

Vedle toho můžeme krátce zmínit také počítač 2 v 1 Dell XPS 13, který je zase dle této firmy "světově nejmenší 13" 2 v 1 s baterií pro až 15 hodin práce". Opět je tu displej s Infinity Edge a HDR10, ale už o rozlišení 3200 x 1800. Pak se počítá s Core vPro generace Kaby Lake, až 16 GB RAM a 128GB SSD jako standardem. Tyto počítače se budou prodávat v USA už od tohoto čtvrtka za ceny od 999 USD.

Zdroj: Dell
reklama