reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell také chystá PC v batohu pro virtuální realitu

22.6.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Dell také chystá PC v batohu pro virtuální realitu
Dell je dalším výrobcem, který má v plánu nabídnout batoh obsahující výkonný počítač pro virtuální realitu. Novinka se zařadí pod herní značku Alienware. Na podobných produktech pracuje v současné době také HP, MSI nebo Zotac
Dell nedávno představil několik nových herních strojů z řady Alienware, mezi kterými se možná ztratil neobvyklý počítač ukrytý ve futuristicky designovaném batohu. Důvodem tohoto řešení není ani tolik přenosnost, jako spíše využití pro potřeby virtuální reality. Uživatel může k počítači připojit speciální brýle HTC Vive nebo Oculus Rift a díky baterii integrované rovněž v batohu není omezován nepraktickými kabely, může se tak volně pohybovat po místnosti, aniž by hrozilo třeba riziko zakopnutí o kabel. Výdrž baterie výrobce neoznámil a příliš sdílný nebyl ani ohledně dalších technických parametrů počítače.





Dell jen oznámil, že jeho „backpack PC“ vzniká ve spolupráci s AMD, takže uvnitř nalezneme grafickou kartu z řady Radeon RX, možná tedy i Radeon RX 480 podporující hraní her v rozlišení 1440p. Projekt je zatím jen ve stadiu vývoje bez jakéhokoliv termínu uvedení na trh, takže je předčasné mluvit o ceně nebo dalších podrobnostech. Výrobce alespoň zveřejnil fotografie, které ukazují, jak bude počítač vypadat na zádech.





Dell ovšem není zdaleka jediným výrobcem, který má v plánu počítač v batohu pro virtuální realitu. Obdobný produkt oznámila letos v dubnu společnost Zotac, která pro tyto účely hodlá upravit jeden ze svých kapalinou chlazených miniaturních herních počítačů s procesorem Intel Core na architektuře Skylake a grafickou kartou Nvidia GeForce GTX 980. Stejnou grafiku hodlá ve svém PC na záda použít také MSI. A nezahálí ani HP, o jeho batohu Omen X VR PC Pack jsme více napsali zde. Nutno ovšem dodat, že žádný z produktů zatím není určen pro prodej.

Zdroj: Community.AMD.com, Liliputing.com
reklama