reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell uvádí integrovaná řešení pro HPC

4.10.2010, Jan Vítek, aktualita
Dell uvádí integrovaná řešení pro HPC
Společnost Dell se zaměřila na oblast HPC (High Performance Computing) pro cloudové aplikace a představila nová řešení pro vědecké a inženýrské výzkumné laboratoře. Jedná se o servery PowerEdge využívající GPGPU (General-Purpose computation...
Společnost Dell se zaměřila na oblast HPC (High Performance Computing) pro cloudové aplikace a představila nová řešení pro vědecké a inženýrské výzkumné laboratoře. Jedná se o servery PowerEdge využívající GPGPU (General-Purpose computation on Graphics Processing Units), tedy grafické karty využité pro provádění výpočtů.



Jedná se o PowerEdge C6105 ve velikosti 2U, které využívá dva procesory AMD, nabízí vysokou energetickou efektivitu, serverové hot-swap nody a pevné disky včetně redundantních napájecích zdrojů. Pak tu je PowerEdge C410x jako PCIe šasi pro připojení 1 až 8 nodů a efektivnější napájení a chlazení grafických karet a jiných karet pro PCI Express. PowerEdge C410x šasi v konfiguraci s 16 kartami NVIDIA Tesla M2050 poskytuje až 16,5 Teraflops výpočetního výkonu v operacích s plovoucí desetinnou čárkou.

Třetí novinkou je blade server PowerEdge M610x se dvěma sloty PCIe x16 a dvěma sockety. Ke konfiguraci lze dokoupit nové grafické řešení Nvidia Tesla nebo SSD disky Fusion-IO ioDrive Duo. A nakonec tu je pracovní stanice Dell Precision T7500 s jednotkami Tesla C2050 pro pracoviště schopné využít architekturu CUDA.

Všechny produkty až na PowerEdge C6105 je možné zakoupit ihned.

Zdroj: TZ Dell
reklama