reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Den pro bezpečnější Internet: další 2GB zdarma na Google Drive

9.2.2016, Jan Vítek, aktualita
Den pro bezpečnější Internet: další 2GB zdarma na Google Drive
Na dnešek vyšel den pro bezpečnější Internet, čili Safer Internet Day (SID) 2016, v jehož průběhu bychom se prý měli zamyslet nad tím, co děláme pro svou bezpečnost při pohybu na celosvětové komunikační síti. Google má k tomu dobrou pobídku.
Safer Internet Day (SID) 2016 má tedy přivést lidi k zamyšlení a především k zhodnocení jejich bezpečnostních opatření poskytujících ochranu na Internetu. Po celém světě tak probíhají různé události, které pořádá především síť INSAFE/INHOPE s podporou Evropské komise a jde o Den bezpečnějšího internetu ve více než 100 zemích světa. Zaměřuje se především na mladé uživatele mobilního internetového připojení a u nás tuto událost koordinuje Národní centrum bezpečnějšího internetu. Pro letošek to vypadá, že základními myšlenkami jsou: Přemýšlej, než odešleš příspěvek a pak nicneříkající: Pojďme objevovat digitální svět spolu a bezpečně.





Pro nás ale bude zajímavé především to, co si pro tuto příležitost přichystala společnost Google. Ta totiž nabízí rozšíření volného prostoru na Google Drive o 2 GB, a to zdarma. Ne ale beze snahy.

Je třeba se podívat na nastavení zabezpečení našeho účtu Google. Nejdříve si zkontrolujeme údaje pro obnovení, tedy telefonní číslo, e-mailovou adresu a bezpečnostní otázku, pak si zkontrolujeme připojená zařízení včetně mobilních, z nichž se k našemu účtu přistupuje a pak si zkontrolujeme také aplikace a weby, které mají k účtu přístup. A to je vše, ihned poté bude kapacita rozšířena o další 2 GB, což znamená, že uživatelé bez předplatného mají možnost uložit na Gooogle Drive až 19 GB.

Zdroj: Safer Internet Day
reklama