reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Denuvo obviněno z použití nelicencovaného zabezpečovacího softwaru

5.6.2017, Jan Vítek, aktualita
Denuvo obviněno z použití nelicencovaného zabezpečovacího softwaru
Konkurenční firma obvinila skrze ústa jednoho svého vývojáře firmu Denuvo z toho, že využívá právě její řešení k zabezpečení vlastního softwaru, který tak dobře známe z různých počítačových her. Situací se bude zabývat také Valve.
Denuvo v posledních měsících zaplňuje stránky zpravodajských serverů, ale to vesměs vzhledem k narůstajícím případům prolomení jeho ochrany. Naposledy se to týkalo hry RiME, ze které tato ochrana díky poslednímu patchi zmizela, což je dobře i kvůli jejímu negativnímu vlivu na výkon. Nyní jde ale o něco jiného, a sice o možný začátek kauzy, který by mohl znamenat i konec Denuva, ale to už opravdu velice předbíháme.





Denuvo tak nyní nečelí jako obvykle útoku crackerů napadajících ochranu jím zabezpečených her, ale konkurenční společnosti VMProtect. Její název nám může připomenout VMware právě proto, že reflektuje způsob ochrany softwaru. Chrání totiž kód jeho spuštěním na virtuálním stroji s nestandardní architekturou, díky čemuž je možné jej jen s velkými obtížemi analyzovat, a tak i cracknout.

VMProtect nyní ústy vývojáře s online přezdívkou DrVano tvrdí, že Denuvo už delší dobu používá jeho software bez licence. DrVano na ruském fóru obviňuje přímo společnost Denuvo Software Solutions GmbH, která měla před nějakými třemi roky od VMProtect získat licenci na použití jeho softwaru, která pak měla být porušena, a tedy i zrušena. Denuvo tak má od té doby používat software VMProtect nelegálně a právě VMProtect tento problém má již řešit přímo s Valve a ve vzduchu již visí také žaloba.

Z toho všeho vyplývá, že jde zatím jen o tvrzení údajného vývojáře, ale rychlé vyhledání jmen obou společností přinese výsledky, které ukazují, že někdy v minulosti měly mít něco společného a ze zdrojové zprávy se už dozvíme, že nejnovější verze Denuva už software od VMProtect neobsahuje.

Nezbývá tak než si počkat na to, jak se k věci oficiálně vyjádří samotné Denuvo, nebo snad i Valve a zda nakonec někomu na stole opravdu přistane žaloba. Anebo celá záležitost vyšumí do ztracena, možné je vše.

Zdroj: TorrentFreak
reklama