reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Designové Allienware nyní i s AMD Polaris

25.8.2016, Jan Vítek, aktualita
Designové Allienware nyní i s AMD Polaris
Značku Alienware firmy Dellu máme zafixovanou jako luxusní, designovou a také drahou. Společnost AMD nyní mezi tyto počítače protlačila své nové grafické karty s čipy Polaris, ačkoliv ty rozhodně nepatří mezi to nejvýkonnější, co lze dnes koupit.
Jedná se o tři nově vybavené desktopy, a to jednak ještě celkem normálně vypadající desktop Alienware Aurora, dále futuristický model Alienware Area 51 a pak Alienware Alpha R2, který chce konkurovat konzolím a také konzolovým SteamPC společnosti Valve. Konfigurace karet AMD je v tomto případě přitom velice široká, neboť je možné některé z počítačů osadit i třemi kartami Radeon RX 480 v CrossFireX, anebo pouze jedním Radeonem R9 M470X z mobilního světa.





Alienware Aurora stojí někde uprostřed, neboť do tohoto desktopu v podobě toweru si můžeme poručit jednu či dvě karty Radeon RX 480. Pokud to bude pouze jedna, pak v kombinaci s procesorem Core i7-6700, 8 GB paměti DDR4, 512GB SSD na kartě M.2 s rozhraním PCIe a s Windows 10 nás takový systém vyjde v přepočtu z liber 37.300 Kč.





Designově nejzajímavější desktop Alienware Area 51 může nést právě až tři Radeony RX 480 a v takovém případě nás výsledný systém může přijít až na více než 91 tisíc korun. Do toho můžeme počítat i procesor Intel Core i7-6850K CPU, 16 GB paměti DDR4, 2TB pevný disk a Windows 10.





Konzolový Alienware Alpha R2 určený především do obývacího pokoje je s grafikou Radeon R9 M470X dostupný za cenu 18.000 Kč. Nabídne také procesor Core i5-6400T, 8 GB DDR4 RAM, 500GB pevný disk a také Windows 10.

Dle výrobce mají být tyto počítače na evropských trzích již pomalu připraveny k prodeji.

Zdroj: Hexus.net
reklama