reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

DFI přichází se základními deskami LANParty UT P35

20.7.2007, Jan Vítek, aktualita
DFI přichází se základními deskami LANParty UT P35
Známý a oblíbený výrobce kvalitních základních desek, společnost DFI, se připojuje k ostatním firmám a vydává vlastní základní desky s čipovými sadami Intel P35 + ICH9R. Série dostala název LANParty UT P35 a bude podporovat dvou i čtyřjádrové...
Známý a oblíbený výrobce kvalitních základních desek, společnost DFI, se připojuje k ostatním firmám a vydává vlastní základní desky s čipovými sadami Intel P35 + ICH9R. Série dostala název LANParty UT P35 a bude podporovat dvou i čtyřjádrové procesory Intel vyrobené 45nm technologií, FSB až 1333 MHz (DFI LP UT P35-T2R/T3R) a paměti DDR2 i DDR3.



DFI se také zaměřilo na chlazení. Jako ostatní výrobci sice používá heatpipe ke spojení chladičů Northbridge, Southbridge a PWM, ale pak je zde další heatpipe (Transpiper), která vyvede teplo na pasivní chladič ven ze skříně. Podobný princip používají již starší pasivní VGA chladiče Thermaltake Schooner. Zde ale Transpiper bude moci být nastaven tak, aby se jeho žebra vystavila proudu vzduchu třeba ze zdroje, ale je otázkou, zda to v některých případech nebude spíš na škodu. Desky jsou také navrženy tak, aby nevznikl přílišný problém s odvodem tepla při použití třech grafických karet (CrossFire + počítání fyziky). Proto jsou mezi PCI Express x16 sloty pokaždé buď dva PCI, nebo jeden PCI a jeden PCI Express x1.



Dále zde najdeme 8fázové digitální napájení (LP UT P35-T2R) pro stabilní napětí komponent a Bernstein Audio modul s kodekem Realtek ALC885 HD s certifikací Vista Premium. Ten využívá DAC s 106dB odstupem zvuk/šum a ADC s 101dB odstupem. Vzorkování je možné při maximální frekvenci 192 kHz a dále je možno využít až 10 DAC kanálů, 3 stereo ADC kanály (7.1 + 2) a 24bit PCM. Nakonec se můžeme těšit na tradiční široké možnosti přetaktování a dva Gb Ethernet porty, které se mohou při přenosu dat spojit a tím i svůj výkon.



Zdroj: DFI
reklama