reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

DICE potvrzuje, nový Battlefield je ve vývoji

15.12.2015, Jan Vítek, aktualita
DICE potvrzuje, nový Battlefield je ve vývoji
Ředitel švédského vývojářského studia DICE na Twitteru prozradil, že se právě pracuje na dalším díle hry Battlefield. Půjde tedy již o pátý hlavní díl, v němž se vrátíme k vojenskému prostředí, z nějž nás vytrhl Battlefield Hardline.
Hru Battlefield známe jako poněkud arkádovější podobu her jako Operation Flashpoint nebo ARMA. Ovšem poslední díl této série, tedy Battlefield Hardline, se namísto válečné vřavě věnuje soubojům policistů a zločinců. Battlefield 5 ale bude znamenat návrat ke kořenům, což již oznámily Electronic Arts (mateřská společnost DICE) svým investorům.





Dan Vaderlind z DICE na svém Twitteru konkrétně řekl, že "Nyní, když jsme vypustili do světa Battlefront a část našeho týmu se mu stále věnuje, sám se nyní budu věnovat dalšímu projektu, novému Battlefieldu". Čili někteří pracovníci se budou dále věnovat titulu Star Wars: Battlefront, pro nějž budou připravovat nový obsah, ale jádro vývojářského týmu začíná pracovat na novém hlavním projektu.





Battlefield 5 by měl dorazit včas, aby byl k dispozici před hlavní sváteční sezónou příštího roku, tedy před Vánoci. Lepší termín pro takový titul nenajdeme. Ještě před tím by se ale měli dočkat příznivci Battlefield 4 z roku 2013, pro něž si má EA/DICE připravovat nový DLC zdarma. Oznámen byl teprve v listopadu jako Legacy Operations DLC, který nabídne mapu Dragon Valley 2015 založenou na původním Dragon Valley z Battlefield 2. Tato mapa bude dle očekávání propracovanější a také bude kompatibilní s režimem Rush. Toto DLC ale bude k dispozici pouze pro PC a aktuální konzole, tedy ne pro PS3 a Xbox 360.

Zdroj: Hexus.net
reklama