reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Do konce roku 2015 bude na internetu 3,2 miliardy uživatelů

27.5.2015, Milan Šurkala, aktualita
Do konce roku 2015 bude na internetu 3,2 miliardy uživatelů
Podle posledních odhadů by do konce roku mělo být připojeno k internetu už více než 3,2 miliardy lidí, což dělá téměř jednu polovinu celosvětové populace. Zhruba 2 miliardy by měly být v rozvojových zemích.
International Telecommunication Union (ITU) předpovídá, že do konce roku 2015 by mělo být na celém světě 3,2 miliardy lidí, kteří budou připojeni k internetu. Z tohoto počtu by 2,1 miliardy lidí měly být z rozvojových zemí a pouhých 89 milionů z nejméně rozvinutých zemí, kde je zhruba necelá miliarda obyvatelů. Dobře jde vidět také růst. Zatímco v roce 2000 bylo připojených jen 400 milionů lidí (6,5 %), do konce roku to bude již zmíněných 3,2 miliardy (43 %). Evropa má nejvíce připojených lidí pokud jde o zastoupení. Zde je totiž 82 % domácností připojeno k internetu (tj. 78 % lidí), zatímco v USA je to jen 60 % (66 % lidí).


Infografika počty uživatelů internetu 2015


Hovoří se také o tom, že by mělo být 7 miliard nejrůznějších mobilních telefonních čísel, přičemž zemská populace čítá 7,2 miliardy (mnoho lidí má ale dvě nebo více čísel). Alespoň 2G připojení totiž pokrývá 98 % obyvatelstva (v roce 2001 pouze 58 %), samotné 2G je pak pokrývá 95 % obyvatel a u 3G připojení je to 69 %. Zde už hovoříme o pokrytí (možnosti jej využít), nikoli o skutečném využití tohoto připojení.

Zdroj: fonearena.com, bbc.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama