reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

DOOM přijde na jaře, podívejte se na 4K screenshoty

16.6.2015, Jan Vítek, aktualita
DOOM přijde na jaře, podívejte se na 4K screenshoty
Bethesda Softworks se rozjela a po představení nového a již čtvrtého Falloutu představuje DOOM. Ten nedostal žádné pořadové číslo, takže jde prostě a jednoduše o DOOM. Můžemte tedy očekávat návrat původní hry v novém kabátku?
To můžete snadno odhalit, neboť Bethesda kromě screenshotů ve vysokém rozlišení zveřejnila také video přímo ze hry, kde nechybí pořádná porce létajících končetin a jiných kusů impů, démonů a jiných mazlíků. PEGI tak video ocenila číslem 18.


DOOM přijde na jaře příštího roku ve verzích pro PC, Xbox One a PlayStation 4, takže můžeme očekávat, že bude hratelný i na průměrných strojích. Oznámeno to bylo společností Bethesda, ovšem samotná hra je pochopitelně vyvíjena studiem id Software, které k ní patří už od roku 2009. Využit bude nový engine id Tech 6, kterému se prý v Bethesdě přezdívá id Tech 666. id Software přitom zůstal věrný API OpenGL, které ale má být již brzy nahrazeno novým Vulkanem, který podobně jako Apple Metal nebo MS DirectX 12 přinese vyšší výkon. Podrobnosti o id Tech 6 ale nejsou známy, snad jen to, že engine má pracovat také s raytracingem.

Podívejme se tedy na screenshoty, které Bethesda uvolnila ve vysokém rozlišení:





- klikněte pro zvětšení -




- klikněte pro zvětšení -




- klikněte pro zvětšení -


Součástí nového DOOMu bude také software Custom Map pro tvorbu vlastních úrovní a také Snapmap umožňující vytvořit vlastní "herní mód", čili můžeme očekávat, že herní komunita bude produkovat zajímavé modifikace a obsah. A jak ukazuje následující trailer, nezapomnělo se ani na multiplayer, který tak trochu připomíná sérii Quake.


Pokud se chcete dozvědět o novém DOOMu více, musíte si počkat na další informace z E3 2015, které budou uvolňovány v sérii interview plánovaných na dnešek, středu i čtvrtek.

Zdroj: wccftech

reklama