reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Druhý největší poskytovatel hypoték v USA začne přijímat Bitcoin

23.8.2021, Jan Vítek, aktualita
Druhý největší poskytovatel hypoték v USA začne přijímat Bitcoin
Bitcoin si aktuálně vydobyl zpět svou ztracenou pozici, na níž byl naposledy v polovině května, kdy padal po krátkodobém překonání hranice 60 tisíc dolarů. Nyní je opět na 50 tisících a získává i zájem firmy UWM. 
Společnost United Wholesale Mortgage (UWM) je druhý největší poskytovatel hypotečních úvěrů ve Spojených státech. Přímo od jejího vedení se nyní dozvídáme, že UWM ještě do konce svého třetího letošního finančního kvartálu chce začít přijímat Bitcoin a poté zváží i to, zda bude přijímat další kryptoměny včetně Etherea. 
 
 
Tuto skutečnost potvrdil CEO firmy UWM Mat Ishbia listu The Detroit Free Press a pokračoval metaforicky tím, že nejdříve se musí naučit chodit, aby pak mohl běhat. S přijímáním kryptoměn tak jeho UWM začne pomalu a pozvolna, nicméně se chce stát v této oblasti lídrem trhu. Zatím také nic nezaručuje a uvádí, že se stále pracuje na některých detailech, nicméně přijímání kryptoměn je v plánu a jednoznačně se s nimi počítá. 
 
Nejspíše i tato zpráva tak přispěla k tomu, aby se Bitcoin opět dostal na dříve ztracenou hranici 50 tisíc dolarů a také lze říci, že takováto rozhodnutí firem jsou velice vítaná a v podstatě i nutná k tomu, aby se z kryptoměn obecně opravdu stalo i platidlo, respektive platidlo v normálním světě a ne v darknetu. Nyní veřejnost na kryptoměny nazírá spíše jako na způsob, jak spekulativně přijít k vysokému zisku, ovšem pochopitelně i s vysokým rizikem.
 
Budou tak firmu United Wholesale Mortgage následovat i ostatní? Vzhledem k tomu, že s tím již dlouho koketuje Muskova Tesla a Bitcoin už také přijímá třeba Newegg, je zřejmé, že dříve či později se další rozhodně najde. Jde spíše o to, zda se v dohledné době strhne lavina, nebo bude celkový přístup jako doposud spíše odměřený. 


reklama