reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Druhý Samsung Gear VR headset vstoupil na trh

2.12.2015, Jan Vítek, aktualita
Druhý Samsung Gear VR headset vstoupil na trh
Nová verze headsetu Samsung Gear VR se dostala na evropský trh a zatím je okamžitě dostupná v obchodech Samsung Shop. Má jít o model R322 pro aktuální chytré telefony firmy Samsung, takže co nabízí?
Samsung Gear VR headset se ve Spojeném království prodává v Samsung Shop za 80 liber, přičemž u nás můžeme očekávat asi trošku vyšší cenu. První obchod, který předpokládá, že jej bude mít k dispozici "začátkem prosince", jej nabízí za 3500 Kč. Mluvíme o headsetu s označením R322, pro nějž si dnes Samsung mimochodem připravil také optimalizovaný internetový prohlížeč.





Stejně jako v předchozí verzi se předpokládá, že tento headset využijeme s jedním z moderních telefonů Samsung, a to s Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, S6 nebo S6 edge AMOLED, který poskytne svůj displej a výkon. Na samotný headset tedy moc práce nezbyde, ale alespoň má vlastní senzory.





Gear VR nám má umožnit hrát síťové hry se svými přáteli, dívat se na panoramatické obrázky i videa, díky čemuž se můžeme ihned podívat do různých částí světa. Zmíněný nový prohlížeč nabídne přístup k různému online obsahu, přičemž Samsung sám udává termín "Internet for VR", a půjde tedy právě o ony panoramatické fotografie a 3D video, nebo prostě jakékoliv HTML5 video. Jako vstupní zařízení lze využít mikrofon a funkci rozpoznávání hlasu, to tedy pro zadávání textu a jako náhrada myši poslouží tzv. Gaze Mode, čili výběr pohledem. Prohlížeč je k dispozici na Oculus Store.


Tento nový headset přišel na trh již před několika týdny, ale to pouze ve Spojených státech a dle dostupných informací byl velice rychle vyprodán a v této době není u velkých prodejců k dispozici, takže zájem ze strany zákazníků tu je. V uvedeném videu se můžete přesvědčit, jak jej hodnotí recenzenti.

Rozměry nového Gear VR jsou 202 x 116 x 93 mm a hmotnost 318 gramů. Jeho výbava krom optiky zahrnuje akcelerometr, gyroskop a senzor, který detekuje, zda máme headset nasazen (čidlo mezi čočkami). Poskytuje pohled v úhlu 96 °, připojuje se k telefonu pomocí Micro USB a k dispozici je v bílo-černé barevné kombinaci.

Zdroj: Hexus.net

reklama