reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EIZO FlexScan EV323: 4K IPS pro hraní i CAD/CAM

31.7.2014, Jan Vítek, aktualita
EIZO FlexScan EV323: 4K IPS pro hraní i CAD/CAM
Pro náročné zákazníky si EIZO připravilo nový 31,5" monitor FlexScan EV3237, který nabídne obrazovku typu IPS s rozlišením 4K. Dle výrobce má tento nový model široký záběr a je určen pro kancelář, herní sestavy i CAD/CAM.
EIZO FlexScan EV3237 tedy nabídne velkou obrazovku IPS s fyzickým rozlišením 3840 x 2160, což je čtyřnásobné rozlišení Full HD. Nový monitor slibuje funkce pro šetření energií, dobrou ergonomii a také funkce obraz v obraze a obraz vedle obrazu (PiP a PbP).





Panel IPS v monitoru FlexScan EV3237 nabízí pozorovací úhly 178 ° v obou směrech, jeho statický kontrast je 1000:1, odezva 5 ms a jas 300 cd/m2. Pro připojení k počítači poslouží DisplayPort verze 1.2, HDMI nebo dual link DVI. Pro zobrazení v rozlišení 3840 x 2160 při 60 Hz využijeme DP 1.2, ovšem další rozhraní se dají využít právě pro funkce PiP a PbP.

EIZO dále slibuje, že díky řízení LED podsvícení pomocí vysokorychlostního PWM monitor nebude blikat a zároveň bude možné nastavit jas i pod 1 % jeho maximální hodnoty. EcoView Optimizer 2 poslouží k úsporám energie, a to právě pomocí snižování jasu s ohledem na okolní osvětlení. Tepelný a pohybový senzor EcoView Sense 2 zase detekuje přítomnost uživatele a umí monitor rovnou vypnout a po návratu uživatele zase automaticky zapnout. EIZO také nabízí aplikace ScreenManager Pro a EIZO Monitor Configuration pro jednodušší nastavení monitoru, jeho barev a jiných vlastností. Umí také najednou ovládat více monitorů připojených k jednomu PC, a to pomocí USB. A pak si můžeme nastavit pět režimů zobrazení - sRGB, Movie, Paper a dva uživatelské.

Součástí FlexScan EV3237 je stojan s možností nastavením výšky v rozsahu 139 mm, naklopením a natočením, dále 1W reproduktor a konektor pro sluchátka a nechybí ani ceertifikace Energy Star 6.0 a TCO Certified Displays 6.0. K dispozici bude černé a šedé provedení.

Zdroj: TZ EIZO
reklama