reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EIZO FORIS FS2434: herní IPS s tenkým rámem

13.6.2014, Jan Vítek, aktualita
EIZO FORIS FS2434: herní IPS s tenkým rámem
Společnost EIZO si čím dál více všímá herního segmentu a napíná své síly tímto směrem. Výsledkem je i nový monitor FORIS FS2434 slibující velmi tenký rámeček, který dobře poslouží při zapojení více monitorů.
EIZO si připravilo monitory FORIS FS2434 jako herní modely vybavené 23,8" panelem, který je obehnán pouze 6mm okraji, čili mezi dvěma těsně přiléhajícími monitory by měl být pouze 1,2cm předěl. To je velmi slušné, protože mnohé dostupné monitory mají samy o sobě mnohem tlustší okraje.





Výrobce uvádí, že jeho FORIS FS2434 je vhodný především pro hry typu RTS, MOBA a MMORPG, což by v překladu mělo znamenat, že není nejvhodnější pro rychlé scény her typu FPS. Když se podíváme na typ panelu, ihned víme proč. Jde totiž o typ IPS s pozorovacími úhly 178° v obou směrech, přičemž tento typ je obvykle pomalejší, čili s delší odezvou, v porovnání s TN, nad nimiž ale v ostatních ohledech zase vyniká. Nicméně EIZO se to snaží dohnat velmi nízkým input lagem, který je dle tiskové zprávy v podstatě zanedbatelný.

A stejně jako v případě předchozích monitorů FORIS FS tu máme technologie EIZO Smart. Mezi ně patří Smart Insight 2, který je k dispozici v režimu Game. Slouží pro zesvětlení tmavých scén, aby hráč měl šanci vidět schovávající se nepřátele a nyní navíc nastavuje i vyšší sytost barev, aby vynikly rozdíly mezi různými postavami. Smart Resolution má na starosti analyzovat obraz a korigovat jeho rozostření, a to prý pouze v oblastech, kde je to potřeba, což z této funkce činí chytrou funkci. Nakonec tu je Smart Detection, která poslouží právě pro detekci oblastí, kde se mají využít dvě předchozí funkce.

Vedle toho všeho EIZO slibuje, že vysokofrekvenční PWM kombinované s napájením pomocí stejnosměrného proudu pro regulaci LED podsvícení zajistí stabilní obraz bez poblikávání. Ostatní specifikace hovoří o jasu 250 cd/m2, odezvě 4,9 ms GtG, která je na panel IPS velmi slušná, dvou integrovaných 0,5W reproduktorech, dvou portů HDMI a jednom DVI-D, hubu se dvěma porty USB 3.0, flexibilním stojanu s možností změny výšky, natočení a naklopení, kompatibilitě s držáky VESA a co se týče rozlišení, to je dle očekávání Full HD. Mezi nastavitelné režimy patří Game (Dark Scene), Game (Light Scene), Cinema, Paper, Web/sRGB a dva uživatelské.

FORIS FS2434 začne proudit na trh na konci tohoto měsíce.

Zdroj: TZ EIZO
reklama