reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EIZO FORIS FS2735: rychlé herní IPS s FreeSync

6.8.2015, Jan Vítek, aktualita
EIZO FORIS FS2735: rychlé herní IPS s FreeSync
Společnost EIZO zařadila do své nabídky nový herní monitor, který se může pochlubit rychlým panelem typu IPS a také kompatibilitou s technologií AMD FreeSync pro synchronizaci obnovovací frekvence s výstupem karty. A co dále?
EIZO FORIS FS2735 je 27" monitor ve slušivém černém kabátku s červenými doplňky, který má ve specifikacích na panelu IPS (in-plane switching) rozlišení 2560 x 1440, čili čtyřnásobné HD a maximální obnovovací frekvence je 144 Hz. EIZO ještě k tomu nabídne zmíněný FreeSync a také vlastní řešení G-Ignition pro spojení s mobilními zařízeními. G-Ignition Mobile tak může v rohu obrazovky uživatele upozornit na příchozí hovor nebo zobrazit došlou zprávu (kompatibilní s Androidem a iOS a rozhraním Bluetooth Smart). Na druhou stranu zase můžeme pomocí telefonu nastavit jas, kontrast a jiné parametry. G-Ignition Drive je zase cloudová služba, kterou můžeme využít pro sdílení oblíbených nastavení monitoru pro různé hry, což funguje i pro monitory FORIS FS2434 a FG2421 a nezáleží na tom, zda jsou napojeny na počítač s Windows, Mac OS či na herní konzoli.





Co se týče dalších funkcí, máme tu třeba Smart Insight v režimu Game. Ten má automaticky zesvětlit tmavé oblasti, abychom získali ve hrách výhodu a funguje to i naopak v přesvětlených oblastech obrazu. Smart Resolution má zase detekovat šum a rozmazaný obraz a provést potřebné úpravy, aby byl obraz ostrý.

EIZO svůj FORIS FS2735 ale doporučuje také pro případné upravování fotografií a sledování filmů. Můžeme si pro to nastavit různé režimy jako Game, Cinema, Paper, sRGB a další si můžeme vytvořit. Výrobce myslel i na to, že monitor možná budeme chtít často přenášet, pro což do zadní části zapustil madlo. Jsou tu také dva 1W reproduktory pro základní ozvučení a flexibilní stojan s nastavením výšky v rozsahu 155 mm, naklopením v rozsahu 40° a pivot umožní monitor otočit o 90° doleva nebo doprava. Červený kroužek vzadu poslouží k připoutání kabelů, aby za monitorem nedělaly neplechu.

Mezi rozhraní patří jeden DisplayPort, dva HDMI a jeden DVI-D. Nezapomnělo se také na USB hub se dvěma porty USB 3.0 a také tu najdeme line-out pro externí reproduktory a sluchátkový výstup. Samozřejmostí je už funkce Flicker-free a redukované modré spektrum pro ochranu očí. Auto EcoView pak dokáže reagovat na okolní osvětlení a dle toho nastavit jas. Záruka na nový FORIS je pětiletá a nástup na trh můžeme očekávat až někdy v zimě.

Zdroj: TZ EIZO
reklama