reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EIZO má dva nové profi 27" monitory

26.2.2014, Jan Vítek, aktualita
EIZO má dva nové profi 27" monitory
Společnost EIZO obohacuje svou nabídku profesionálních LCD monitorů o dva nové 27" modely ColorEdge CG277 a CX271. Ty pochopitelně slibují především vynikající kvalitu zobrazení a věrné barvy.
EIZO ColorEdge CG277 a CX271 jsou tedy oba 27" modely určené pro profesionály pracující s fotografiemi, či videem, prostě ty, kteří potřebují monitor s přesným zobrazením barev. ColorEdge CG277 jim navíc nabídne svůj vlastní senzor pro kalibraci, jehož místo je v samotném monitoru, zatímco CX271 se spoléhá na přídavný senzor.





Oba monitory využívají stejný 10bitový panel typu IPS (in-plane switching), jenž zvládne zobrazit 99% barevného prostoru Adobe RGB a nabídnou podsvícení pomocí LED, přičemž slibují, že jejich technologie podsvícení minimalizuje poblikávání obrazu a neunavuje oči. Kalibrační systém má být navíc snadno srozumitelný i pro nezkušené uživatele. Využívá se k tomu kalibrační software ColorNavigation, který poslouží k nastavení cílových hodnot jasu, gamy, nastavení bílé a umí vygenerovat příslušný ICC profil. EIZO také říká, že barvy a podsvícení se ustálí do sedmi minut po zapnutí monitoru.





Pro zajištění vyrovnaného podsvícení a uniformních barev EIZO využívá svou technologii Digital Uniformity Equalizer, který se postará o to, že Delta-E bude na celé obrazovce s hodnotou 3 a méně. Vyrovnávat má také změny v zobrazení způsobené měnící se okolní teplotou. ColorEdge CG277 má pro editaci videa a postprodukci také 3D LUT (look-up table), díky níž se uživatel může podívat na to, jak film uvidí obecenstvo. Tento monitor má také navíc různé přednastavené barevné režimy, a to Rec709, EBU, SMPTE-C a DCI a dokáže přijímat signál v rozlišení 4K x 2K, jejž si monitor konvertuje do svého nativního rozlišení 2560 x 1440.

Monitory přichází vybaveny rozhraními DisplayPort, HDMI a DVI-D, USB hubem se dvěma porty a také ergonomickým stojanem s možností nastavení výšky v rozsahu 151 mm, 25° naklopením a 344° otáčením. Na CG277 se vztahuje pětiletá záruka na panel a 12měsíční záruka v případě objevení vadných pixelů. ColorEdge CG277 a CX271 již byly vypuštěny na trh, ale reálná dostupnost bude na každém trhu jiná.

Zdroj: techPowerUp
reklama