reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EIZO nabídne profesionální 24" monitor s Ultra HD

17.3.2015, Jan Vítek, aktualita
EIZO nabídne profesionální 24" monitor s Ultra HD
EIZO si připravilo 23,8" LCD monitor ColorEdge CG248-4K, který má na svou velikost velmi slušné rozlišení, a to konkrétně stále více rozšířené 4K / Ultra HD. Určen je pro profesionály pracující s grafikou a videem.
EIZO ColorEdge CG248-4K má tedy na 23,8" obrazovce rozlišení, které se rovná čtyřnásobku Full HD, ačkoliv většina stejně velkých monitorů má právě ono Full HD. Můžeme tedy očekávat velmi jemný rastr, který přijde vhod především profesionálům pracujícím s fotografickými a video materiály.




- klikněte pro zvětšení -


ColorEdge CG248-4K má v celé řadě ColorEdge nejvyšší hustotu pixelů na palec, a to přesně 185 ppi. Vedle toho je vybaven senzorem pro svou kalibraci, přičemž výrobce nabízí dva příslušné programy, a to ColorNavigator 6 a ColorNavigator NX. Ty umožní uživateli nastavit cílové hodnoty jasu, koeficientu kontrastu, bílé barvy a vytvořit ICC profil. Cloudový ColorNavigator Network nabídne správu barev monitoru CG248-4K a dalších vybraných modelů stejné řady, u nichž si tak firmy mohou nastavit stejné barevné zobrazení.

Základem nového CG248-4K je 10bitový panel IPS s podsvícením LED, který dokáže z 99 % pokrýt barevný prostor Adobe RGB. Ze 100 % to pak jsou standardy Rec. 709, EBU a SMPTE-C, z 93% DCI a ze 77 % pak Rec. 2020. Výhodou monitoru je také rychlá stabilizace podsvícení a celkového zobrazení po zapnutí, která má nastat již po třech minutách.

Pak můžeme zmínit také funkci 4K Zoom, která s pomocí předních tlačítek umožní zvětšit vybranou oblast na monitoru, na fotografii je také vidět stínítko bránící odleskům a také stojen, jenž umožní nastavení výšky v rozsahu 15 cm a také nastavení sklonu a natočení.

ColorEdge CG248-4K jsou kalibrovány již v továrně, aby měly všechny stejné zobrazení barev, které si můžeme pak upravit pomocí 16bitové 3D LUT. Signál přivedeme pomocí dvou DisplayPort 1.2 nebo dvou HDMI. Záruka na monitor je pětiletá a výrobce také garantuje, že barvy a podsvícení vydrží v kondici po dobu alespoň 10.000 hodin, což je 1250 pracovních dní. Na trh se tato novinka dostane v dubnu.

Zdroj: TZ EIZO
reklama