reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EIZO nabízí 37,5" monitor pro práci s rozlišením 3840 x 1600

18.9.2020, Jan Vítek, aktualita
EIZO nabízí 37,5" monitor pro práci s rozlišením 3840 x 1600
Rozlišení 3840 x 1600 se označuje jako UWQHD+, neboť jde o mírně rozšířené 3440 x 1440, jimž disponuje řada nových a převážně herních ultraširokoúhlých modelů. Nový FlexScan EV3895 je však určen především pro práci. 
EIZO FlexScan EV3895 je vůbec první ultraširokoúhlý monitor této firmy, který má prohnutou obrazovku. Grafikům a konstruktérům se tak zrovna hodit nebude, ale to si společnost EIZO dle tiskové zprávy velice dobře uvědomuje, neboť v ní se nepíše o gamutu, jasu, kontrastu a dalších jindy velice důležitých věcech. 
 
 
FlexScan EV3895 je tak spíše kancelářský monitor nabízející velkou plochu pro sledování z blízké židle a pro sledování grafů, trendů, živých zpráv a tabulek nám prohnutá obrazovka nebude v ničem vadit. 
 
Máme tu tedy rozlišení 3840 x 1600, čili UWQHD+ s téměř trojnásobným počtem pixelů oproti Full HD, ato na obrazovce IPS. Právě díky tomu se bude hodit i funkce Picture-by-Picture (PbP), která bude umět zobrazit signál až ze tří zdrojů současně. Každý tak může mít plochu 1280 x 1600, která může stačit třeba pro zobrazení webových stránek, dvou oken s videem nad sebou, atp. 
 
A pro ovládání třech počítačů bychom obvykle potřebovali také tři sady myši a klávesnice, takže vhod přijde také přepínač skrytý pod funkcí USB Selection. Každé okno ukazující jeden ze tří signálu tak bude možné ovládat jednou sadou klávesnice a myši. 
 
Monitor je dále vybaven rozhraním USB C pro video, audio, USB i síť, přičemž přes USB kabel budeme moci i napájet/dobíjet připojený mobilní počítač, a to až 85 watty. Dále tu máme jeden DisplayPort a dva HDMI. 
 
EIZO pak klade důraz na ekonomický/ekologický provoz s využitím funkce EcoView, která slibuje snížení spotřeby o 40 % a rovněž snížení námahy očí. Záruka je pětiletá a zahrnuje rovněž půlroční garanci na vadné (neustále svítící) pixely. 
 
Specifikace naleznete na stránkách výrobce.


reklama