reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

EK Water Blocks nabídnou výparník pro tekutý dusík

23.5.2013, Jan Vítek, aktualita
EK Water Blocks nabídnou výparník pro tekutý dusík
Pro extrémní chlazení procesoru nabídne společnost EK Water Blocks specializující se na vodní chlazení nový výparník EK-SF3D Inflection Point EVO. Ten pochopitelně nepůjde využít pro dlouhodobé chlazení procesoru, ale jen pro pokusy o přetaktování,...
Pro extrémní chlazení procesoru nabídne společnost EK Water Blocks specializující se na vodní chlazení nový výparník EK-SF3D Inflection Point EVO. Ten pochopitelně nepůjde využít pro dlouhodobé chlazení procesoru, ale jen pro pokusy o přetaktování, takže jde o zajímavou perličku na trhu pro nadšence než o hardware pro širokou veřejnost.





EK Water Blocks vyrobila svůj EK-SF3D ve spolupráci s overclockerem Petri "SF3D" Korhonenem z Finska. K výrobě použila čistou měď, kterou následně poniklovala, přičemž tělo chladiče musí být masivní, aby se mohl dobře vyrovnat s náhlými změnami teplot.





Horní černá část, na níž tolik nezáleží, byla pak vyrobena z hliníku apak je tu nezbytný montážní mechanismus a masivní ochrana proti námraze, která zajistí, aby bezprostřední okolí procesoru bylo vzduchotěsné. Povrch celého zařízení je pak zahříván, aby na něm nekondenzovala voda.

Výrobce slibuje, že výměna procesoru není otázkou ani jedné minuty a že rovnoměrný přítlak na procesor, respektive jeho heatspreader, je vždy zajištěn. Produkt je již k dispozici k zakoupení u samotné firmy EKWB za doporučenou cenu 150 euro s daní. K tomu pak ale musíme připočítat 40 euro za každý specifický montážní mechanismus. Zatím jsou k dispozici verze pro Intel LGA 115x a 2011 a model pro sockety AMD bude následovat asi za měsíc.

Zdroj: techPowerUp
reklama