reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elite: Dangerous 2.2 je za rohem, co nabídne?

9.9.2016, Jan Vítek, aktualita
Elite: Dangerous 2.2 je za rohem, co nabídne?
Už to nebude dlouho trvat a na světlo světa se dostane nová verze Elite Dangerous, a to Guardians 2.2, která představuje další rozšíření hry po Engineers 2.1. Co nám tato verze připraví a čím rozšíří celý herní svět a naše možnosti, co v něm dělat?
Frontier právě rozeslali informační e-maily, v nichž informují, že Elite Dangerous: Guardians 2.2 jsou doslova za rohem a nyní už probíhá jen poslední ladění této verze. Tvůrci tak nechávají komunitu hlasovat o tom, zda nová funkce přepravy lodí má mít okamžitý efekt, nebo si budeme muset počkat alespoň pět minut. Doposud jsme totiž mohli svou loď přepravit jen sami, což nebylo zrovna vhodné v případě, že jsme z jinou opustili daný systém, odcestovali mnoho světelných let daleko a najednou zjistili, že by se nám tam hodila jiná vlastněná loď. Nyní tak bude možné si vyžádat její přepravu odkudkoliv kamkoliv, což platí i pro zakoupené moduly.





Není přitom jasné, kdy rozšíření Guardians přijde na trh. Je možné, že to bude ještě tento měsíc, ale spíše se mluvilo o říjnu, ale necháme se překvapit. Přeci jen implementace toho, jak dlouho bude trvat přeprava lodí, by měla být naprosto triviální.





Co ale dalšího můžeme očekávat od Guardians? Velké lodě mají mít možnost nést malé stíhačky založené na těch, které znají hráči z CQC (Close-Quarters Combat), čili arénovitého soubojového režimu pro více hráčů. Myšlenka je taková, že hráč bude moci virtuálně přesednout od kniplu mateřské lodi do stíhače a z něj jí dávat pokyny, ať se stáhne, nebo jej naopak následuje a střílí po všem, co se hne. Ihned se také bude moci přepínat tam a zpět a k dispozici bude mít tři typy stíhačů, a to federální F63 Condor, imperiální GU97 a pak zbrusu nový Taipan, jako spíše těžký stíhač.


Velké lodi budou muset být vybaveny příslušným hangárem, stejně jako potřebujete hangár pro pozemní vozítko. Každý hangár může nést dva konfigurovatelné stíhače, které jsou navíc v podstatě postradatelné, neboť hangár je bude moci sám vyrobit. K tomu ale bude potřebovat zdroje, jež si vyrobíte nebo dokoupíte. Právě stíhače se budou hodit pro nové mise a další nové lodě pro přepravu pasažérů, jež samy o sobě asi nebudou zrovna vhodné pro boj. Nicméně stíhače mají být z hlediska odolnosti opravdu slabé a snadno zničitelné, takže o nich máme uvažovat spíše jako o munici než o lodích, což bylo nutné učinit pro vyvážení celé hry.





Taipan v akci


Pro stíhače si také budeme moci najímat NPC piloty, a to až tři, kteří mají odlišné schopnosti. Každý bude mít svou tvář i příběh a jeho schopnosti v boji budou měřeny stejně jako u hráčů, čili třídami od nováčka až po Elite, od čehož se odvíjí jejich cena. To ale znamená, že si budete moci pilota postupně i vycvičit. Nemusíte se přitom bát, že byste o každého přišli se ztrátou stíhačky, nebo v ní umřeli sami. Ty totiž budou ovládány dálkově z mateřské lodi, nicméně pokud vám ji někdo smete z oblohy, pilota na rozdíl od vás nečeká zmrtvýchvstání.


Co se týče pasažérských lodí, je tu například obrovská luxusní Beluga nebo také Orca. Do nich si budeme moci nabírat běžné, nebo VIP pasažéry a pro ně se připravují různé mise, jako třeba odvoz uprchlíků, převoz žoldáků, apod. Na VIP ve vaší lodi se zase mohou zaměřit lovci odměn. Vedle toho všeho se můžeme těšit na vylepšenou grafiku, dále na nové struktury a budovy vypůjčené právě z CQC a přepracovány byly také doky, jež se mají velice lišit. Narazíme na industriální komplexy i na turistická letoviska s holografickými jezery a vegetací.


Nakonec můžeme zmínit vylepšené mapy povrchu planet, filtry pro plánovač tras, novou geometrii planet, více "záhadných míst", atd. Nezapomeňte se také podívat na okolní videa, která lépe než slova vysvětlí hlavní novinky.

Zdroj: Elite: Dangerous

reklama