reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elon Musk radí přejít na Signal kvůli sdílení dat z WhatsAppu na Facebook

11.1.2021, Milan Šurkala, aktualita
Elon Musk radí přejít na Signal kvůli sdílení dat z WhatsAppu na Facebook
Propojení služeb Facebooku je trnem v oku i Elonu Muskovi. Tomu se nelíbí změna podmínek služby WhatsApp, která brzy začne sdílet uživatelská data s Facebookem. Doporučuje tak přejít na Signal a zdaleka není sám.
Od února se mění uživatelské podmínky služby WhatsApp, která patří Facebooku. Sociální síť chce tyto služby více propojit a uživatelé WhatsAppu tak již brzy budou muset souhlasit se sdílením svých osobních dat směrem k Facebooku a jiným třetím stranám, tedy např telefonních čísel uživatelů včetně těch v seznamu kontaktů a dalších údajů. Souhlasit pochopitelně nemusí, ale pak nebudou moc používat WhatsApp. Kvůli zákonům Evropské unie se ale toto nebude týkat uživatelů z EU, neboť my máme mnohem striktnější zákony ohledně sdílení dat (GDPR).
 
Signal komunikátor
 
Znechucení nad praktikami Facebooku vyjádřil i Elon Musk, který vydal tweet "Use Signal", což je jeden z mnoha alternativních komunikátorů. Tento tweet už má okolo 322 tisíc lajků a přes 51 tisíc retweetů. Zdaleka však není jediný, komu se sdílení takového množství dat s Facebookem nelíbí. Zájem o komunikátor Signal se výrazně zvýšil a služba měla dokonce problém v zasílání tak velkého množství verifikačních kódů kvůli náporu nových uživatelů. Po několika dnech problémů, kdy se situace střídavě zhoršovala a uklidňovala, by nyní mělo být zasílání kódů v pořádku.
 
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama