reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Elona Muska otravuje doprava ve městech, chce razit tunely

19.12.2016, Jan Vítek, aktualita
Elona Muska otravuje doprava ve městech, chce razit tunely
Elon Musk je člověk, jehož výroky o tom, co chce dělat v budoucnosti, je třeba brát vážně. Má totiž za sebou dlouhou kariéru plnou plnění velice obtížných cílů, jejichž vyvrcholením by už v dohledné době měly být lety na Mars. Nyní ale jde o Zemi.
Elon Musk je úspěšný podnikatel, který se pohybuje ve světě velice pokročilé techniky. Mezi jeho neznámější hi-tech podniky patří vesmírná společnost SpaceX a pak automobilová Tesla. Za nějakou dobu by k nim ale mohl přibýt další podnik, který se bude zabývat výstavbou moderních komunikací pod zemí, což se pochopitelně uplatní spíše v hustě zabydlených aglomeracích. Ty by měly být přizpůsobeny především automobilům budoucnosti, které budou elektrické a samořiditelné.





Zatím nejde o žádné oficiální oznámení, ale pouze o dva tweety, v nichž Elon řekl, že jej řízení po městě velice otravuje a že prostě postaví razicí stroj a začne kopat. V následujícím tweetu, aby zdůraznil, že to opravdu myslí vážně, k tomu dodal: "Já to vážně udělám" a svůj osobní popis na Twitteru upravil na: Tesla, SpaceX, Tunnels (yes, tunnels) & OpenAI.


Nicméně není jasné, zda nakonec Musk jen neparoduje sám sebe. Přeci jen také uvedl, že jeho nová společnost se bude jmenovat The Boring Company (slovo bore má význam vrtat i nudit/otravovat). V každém případě by spojení malých tunelů s autonomní dopravou netvořící emise bylo smysluplné. Z ulic by mohla zmizet alespoň část dopravy, tunely by mohly být menší, i když je tu otázka bezpečnosti a dostupnosti únikových cest a lze si představit, že by se dal vymyslet způsob, jak při jízdě v tunelu elektromobil napájet/dobíjet.

Zdroj: Elon Musk

reklama