reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ELSA představila vlastní základní desku a GeForce 9800 GT

8.6.2008, Pavel Boček, aktualita
ELSA představila vlastní základní desku a GeForce 9800 GT
Společnost ELSA představila na veletrhu Computex vlastní základní desku určenou pro procesory Intel, IP45-AX. Až tak vlastní jak vypadá ale deska není. Jako v případě některých dalších výrobců je zřejmě vyráběna skupinou ECS, jelikož až...
Společnost ELSA představila na veletrhu Computex vlastní základní desku určenou pro procesory Intel, IP45-AX. Až tak vlastní jak vypadá ale deska není. Jako v případě některých dalších výrobců je zřejmě vyráběna skupinou ECS, jelikož až na chladič severního můstku vypadá deska ELSA totožně jako ECS P45T-A. Tato deska pojme až 16 GB pamětí DDR2-800; při použití dvou grafických karet v režimu CrossFire připadá na každý ze dvou PCIe 2.0 x16 slotů osm linek, dále je na desce po dvou PCIe x1 a PCI.


Deska ELSA IP45-AX...

Konektorů SATA-300 má šest, eSATA a UATA-133 po jednom (skrze řadič JMicron JMB 361), integrována je gigabitová síťová (Athlos L1) a osmikanálová zvuková (Realtek ALC883) karta. Deska nemá žádné FireWire 400 porty, jen dvanáct USB 2.0. Aby nebylo zmatků málo, tak v japonsku se nachází také společnost ELSA, zabývající se výrobou grafických karet a základních desek; nemá přitom s ELSA ve zbytku kromě loga nic spoelčného, oba výrobci tedy na Computexu projednávali svou fúzi.


...a ECS P45T-A

Z nových výrobků byla na Computexu vyděna také grafická karta GeForce 9800 GT z řady Gladiac. Jádro karty je zde taktováno na 630 MHz, 1 GB paměti GDDR3 na 1,8 GHz, takty 112 shaderů však známy nejsou. Karta byla osazena zajímavým chladičem, sestávajícím z velkého žebrovaného těla, jímž prochází čtyři heatpipe, osazeného dvěma ventilátory s kovovým krytem. Napájecí část karty pak nese malý černý pasivní chladič.



Zdroj: Fudzilla (1, 2), Elitegroup Computer Systems
reklama