reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Enermax Digifanless: pasivně chlazený 550W zdroj

5.3.2015, Jan Vítek, aktualita
Enermax Digifanless: pasivně chlazený 550W zdroj
Pro uživatele, kteří si chtějí sestavit co nejtišší počítač, si Enermax přichystal nový napájecí zdroj Digifanless 550W, který je jeho prvním digitálním a pasivně chlazeným modelem. Můžme od něj tedy očekávat i velmi vysokou účinnost.
Bez vysoké účinnosti by totiž Enermax Digifanless 550W tvořil mnoho odpadního tepla, kterého by se bez ventilátoru jen těžko zbavoval. Zdroj ale má označení 80 Plus Platinum, což znamená, že dosahuje až 93% efektivity a vybaven je digitálním systémem pro kontrolu a nastavení napětí na jednotlivých větvích, k čemuž patří také firemní software ZDPMS. Ten umožní uživateli sledovat hodnoty napětí, proudu, efektivitu a také teploty. Vedle toho se tento zdroj ještě chlubí plně modulární kabeláží s individuálně oflexovanými kabely.





Zmíněný software Enermax ZDPMS (Zero Delay Power Monitor System) nám tedy umožní podrobně sledovat práci zdroje a dokonce i jemně nastavovat výstup hlavní 12V větve, jejíž napětí můžeme regulovat o 3 procenta dolů či nahoru. Vedle toho můžeme i přepínat mezi režimem dvou a jedné +12V větve a v případě, že by se zdroj přehříval, nás software upozorní, přičemž prahové hodnoty si můžeme nastavit sami. Součástí softwaru je také kalkulačka spotřeby energie, do níž jen zadáme cenu za kWh.





Zdroj také odpovídá standardu Intel 2013 ErP Lot 6, takže v pohotovostním režimu spotřebuje maximálně 0,5 W. Enermax dále využívá kvalitní MOSFETy a japonské kondenzátory, které mohou pracovat v teplotě až 105 °C a říká, že díky velkým pasivním chladičům může zdroj poskytovat plný výkon při okolní teplotě až 40 °C.





Enermax Digifanless 550W bude k dispozici ještě v tomto měsíci, přičemž do našich obchodů tedy ještě nedorazil a výrobce se bohužel nezmiňuje o jeho ceně. Jistě ale nebude levný a dle mého skromného odhadu můžeme očekávat částku kolem 6000 Kč

Zdroj: TZ Enermax
reklama