reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Enermax MAXPRO: nové tiché zdroje pro slabší i silnější sestavy

25.3.2015, Jan Vítek, aktualita
Enermax MAXPRO: nové tiché zdroje pro slabší i silnější sestavy
Enermax vypustil na trh novou sérii počítačových zdrojů MAXPRO, jež mají zaujmout tichým provozem a k dispozici budou v několika verzích s výkonem 400 a 700 W. Budou se také hodit do malých skříní.
Enermax MAXPRO mají totiž na hloubku jen 14 cm, což je poměrně málo, takže si je můžeme vybrat i do malých počítačových skříní pro sestavy s deskami formátu Mini ITX. To samozřejmě pouze v případě, že daná skříň podporuje zdroje formátu ATX a ne nějaké menší formátu SFX či jiné.





Nové modely MAXPRO přijdou ve čtyřech verzích s výkonem 400, 500, 600 a 700 W, přičemž jejich označení je EMPx00AGT, kde za x doplníme příslušnou číslovku. Všechny mají základní certifikaci 80 Plus, takže by ani neměly být moc drahé. Jejich efektivita ale končí na 87 procentech (průměrná je 85 % při 20 - 50% zatížení), ovšem i tak splňují specifikace ErP Lot 6 2013, čili s kompatibilní základní deskou by jejich spotřeba v pohotovostním režimu neměla překročit půl wattu.





Dle Enermaxu mají tyto zdroje vydržet nepřetržitě pracovat v okolní teplotě 40 °C, k čemuž jim pomůže i hlavní kondenzátor od japonského výrobce. Tento kondenzátor může pracovat i při teplotě 105 °C. Výrobce se chlubí tím, že tyto zdroje navazují na předchozí generaci, která byla prý velmi kvalitní a jednotlivé kusy vydržely mnoho let a přežily i několik PC sestav. Tato nová generace má mít podobnou výdrž a navíc i tišší provoz. Využívá 120mm ventilátory s ložisky Twister, které při nižší zátěži budou mít otáčky pouze 500 RPM, takže budou v podstatě neslyšné. MAximem je pak 1500 RPM.





Všechny nové zdroje MAXPRO jsou vybaveny jednou +12V větví, která tak snese proudovou zátěž od 30 A po 54 A. Podrobnosti o napětích ostatně ukazuje tabulka. Všechny také splňují specifikace Intel ATX12 v2.3, takže i procesory s režimy C6 a C7. Pro napájení grafických karet nabídnou dva až tři 6+2pinové konektory PCI Express.

Enermax MAXPRO mají být k dispozici už nyní, ovšem 700W model přijde na trh v polovině dubna. Co se týče cen, jde o 50, 60, 68 a 80 euro.

Zdroj: Hexus.net
reklama