reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Enermax Mighty Charger 5.25“: nabušený přední panel

25.8.2014, Jan Vítek, aktualita
Enermax Mighty Charger 5.25“: nabušený přední panel
Společnost Enermax přináší na trh velmi dobře vybavený panel Mighty Charger 5.25", respektive rámeček s panelem určený do 5,25" pozice, který nabídne řadu rozhraní, portů, čteček i pozici pro jedno 3,5" a dvě 2,5" zařízení.
Nový Enermax Mighty Charger 5.25“ (ECR501) je tedy dle svého označení určen především pro nabíjení mobilních zařízení, ovšem k tomu je v podstatě přizpůsoben jen jeden port z celkových sedmi. Pět z nich jsou klasické USB 2.0, jeden pak USB 3.0 a jeden se žlutým jazýčkem je pak určen pro rychlé nabíjení, k čemuž poskytne až 2,4 A, čili výkon 12 W (specifikace USB Battery Charging v1.2). Tento slot ale neposkytne datové spojení, pouze energii.





Tím však nabídka Mighty Charger 5.25" nekončí. Máme tu celkou řadu samostatných čteček pro karty typu MS, CF, SD, Extreme Digital, Micro-SD a M2, které mají vlastní kontrolku signalizující přístup k médiu. Vedle toho se našlo místo také pro jeden port eSATA pro externí připojení zařízení s rozhraním SATA.





Tím to však nekončí. Vnitřní konstrukce není určena pro samotné plošné spoje sloužící externím konektorům, ale také pro připevnění dvou 2,5" zařízení i jednoho 3,5". Takovouto nabídku v případě instalace do běžných desktopových towerů asi nevyužijeme, však ty nabízí pro disky a SSD pozic dost, ale pokud využíváte menší skříň, která má mechanikovou pozici a jen málo diskových pozic, může být taková možnost velmi užitečná.

Mighty Charger 5.25“ (ECR501) má být již v průběhu příštích dní k dispozici na trhu za cenu 31,90 euro s daní (cca 900 Kč).

Zdroj: TZ Enermax
reklama