reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Enermax ohlásil Middle Tower COENUS

5.4.2013, Jan Vítek, aktualita
Enermax ohlásil Middle Tower COENUS
Od firmy Enermax přichází na trh nová počítačová skříň typu Middle Tower, která dostala název COENUS a navazuje na předchozí model Fulmo ST představený teprve na konci března. Nicméně když se podíváme do interiéru dnes představené skříně,...
Od firmy Enermax přichází na trh nová počítačová skříň typu Middle Tower, která dostala název COENUS a navazuje na předchozí model Fulmo ST představený teprve na konci března. Nicméně když se podíváme do interiéru dnes představené skříně, pak ten vypadá naprosto shodně se skříní Cobra od firmy Raidmax. Je tedy zřejmé, že COENUS není původní návrh od firmy Enermax, která si stejně jako řada jiných výrobců pouze vzala již hotový návrh a upravila mu "fasádu".





COENUS přichází ve dvou verzích lišících se barvou. Je tu buď šedá nebo klasická černá (ECA3290A-G a ECA3290B-B), přičemž ty se liší ještě svou výbavou šachet pro disky či SSD. ECA3290A má sedm pozic pro 3,5" disky nebo čtyři pro 2,5" a tři pro 3,5" a ECA3290B je v prvním případě omezena na pět 3,5" pozic a v druhém na dvě 2,5".





Dále nám Enermax slibuje široký (30mm) prostor mezi trayem a pravou bočnicí, kudy můžeme vést kabely, a to třeba ke předním portům USB 3.0 (ty se dají napojit také na headery pro verzi 2.0) nebo 3,5mm pro audio. U obou verzí se pak dá odmontovat vrchní šachta, abychom mohli nainstalovat extra dlouhé grafické karty.





Pro chlazení COENUS využívá až šest ventilátorů, a to také dva 120mm vepředu nebo také 180mm model UCTA18A/UCTVQ18A nahoře. Celkové rozměry skříně jsou 487 x 234 x 488 mm (H x Š x V), hmotnost uvedena nebyla, ovšem vysoká nebude, neboť byly použity pouze 0,5 a 0,6mm plechy SECC. Veškeré specifikace jsou uvedeny na stránkách výrobce:

Zdroj: TZ Enermax (PDF)
reklama